Provincie Zuid-Holland

Ruim E 3 miljoen voor herstructurering bedrijventerreinen in Zuid-Holland

Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland stellen E 3 miljoen ter beschikking voor de herstructurering van bedrijventerreinen. Het gaat om drie projecten in Zwijndrecht, Dordrecht en Graafstroom. De provincie kijkt bij het verlenen van de subsidie ook naar de ruimtewinst die geboekt wordt door intensief ruimtegebuik bij de herstructurering. "Met deze projecten boeken we een ruimtewinst van 2,4 hectare. Daarnaast wordt de kwaliteit van de terreinen door deze ingreep flink verbeterd. Zo wordt in Dordrecht de herstructurering gecombineerd met een kwaliteitsimpuls, waardoor de uitstraling van het Zeehavengebied verbetert", licht Asje van Dijk, gedeputeerde Economische Zaken, toe.

De provincie verleent de subsidies in het kader van de Uitvoeringssubsidie Herstructurering Bedrijventerreinen (UHB). Door de UHB-subsidie kunnen drie projecten in uitvoering worden genomen en wordt circa 30 hectare verouderd bedrijventerrein geherstructureerd. Samen met de tenders van 2007 en 2008 is ruim 508 hectare van de beoogde 750 hectare uit het coalitieakkoord geborgd.

Drie projecten
De gemeente Zwijndrecht krijgt E 1,3 miljoen voor het project De Geer. De gemeente zet het geld vooral in om de verkeersinfrastructuur aan te pakken. Eenzelfde bedrag ontvangt de gemeente Dordrecht voor het project Tolstraat/Mijlweg in het Zeehavengebied. De woningen in het Zeehavengebied hebben veel geluidsoverlast van het industrieterrein. Nu de woningen een werkfunctie krijgen, biedt dit mogelijkheden voor verdere uitbreiding van activiteiten op het bedrijventerrein. De gemeente Graafstroom ontvangt ruim E 480.000 voor het bedrijventerrein de Melkweg. Doordat bedrijven vanuit de woonkernen en de lintbebouwing zich vestigen op het bedrijventerrein de Melkweg, kunnen de bedrijven weer doorgroeien én verbetert tegelijkertijd de leefbaarheid en beeldkwaliteit van het gebied. Hier wordt zes hectare nieuw terrein ontwikkeld.

Ook geld voor planvorming
Daarnaast stellen Gedeputeerde Staten E 145.000 aan Planvormingsubsidie ter beschikking aan 6 projecten. Deze subsidie wordt verstrekt ter bevordering van de planvorming voor de herstructurering of ontwikkeling van bedrijventerreinen. Het betreft projecten in de gemeenten Goedereede, Middelharnis, Bodegraven, Den Haag en Hardinxveld-Giessendam.

Meer informatie kunt u vinden op onze website, thema economie en werk, ruimte voor economie, subsidie bedrijventerreinen. Voor meer over deze (en andere) bedrijventerreinen zie infodesk bedrijventerreinen Zuid-Holland.

Contactinformatie:
Astrid Vlaminkx, telefoon 070 - 441 6524 of
de afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 6622. Het persbericht heeft als kenmerk 208236


---- --