Gemeente Winterswijk


Raadsvergadering Winterswijk: Implementatienota Sportbeleid vastgesteld

22 december 2008

Winterswijk - De gemeenteraad van Winterswijk heeft op donderdag 18 december onder andere besluiten genomen over de Implementatienota Sportbeleid, alternatieve trouwlocaties en de verwerking van de financiële gevolgen van de fraude in de jaarrekening 2008. Daarnaast zijn de leden van de welstandscommissie (her)benoemd en is een voorbereidingsbesluit genomen voor een deel van het Spoorzonegebied en het gebied aan de Landbouwstraat. Dit zijn enkele van de besluiten die de gemeenteraad op donderdag 18 december nam. Hieronder zijn de belangrijkste besluiten toegelicht.

Alternatieve trouwlocaties
Het college heeft de raad voorgesteld om het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap op een andere locatie dan het raadhuis toe te staan. Hierbij is voorgesteld om locaties die daarom verzoeken aan te wijzen als vaste trouwlocatie en de keuze voor een eenmalige trouwlocatie toe te staan. Tijdens de vergadering heeft WB aangegeven ook trouwen op zondag mogelijk te willen maken. De burgemeester heeft aangegeven dat het college daar geen bezwaar tegen heeft en dat ook de Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand hebben aangegeven hier geen bezwaar tegen te hebben. De raad heeft unaniem ingestemd met het voorstel om alternatieve trouwlocaties toe te staan. Ook het voorstel van WB om trouwen op zondag toe te staan is aangenomen, alleen het CDA was hiertegen.

Benoeming Welstandscommissie
Het college stelt de raad voor de leden van de Welstandscommissie te (her)benoemen conform de voordracht van het Gelders Genootschap. De volgende leden zijn met terugwerkende kracht per 1 oktober 2008 benoemd: voorzitter: dhr. A.J.J Baars (wethouder Bronckhorst) Rayonarchitect: dhr. ir. L.P.M. Reijmer (rayonarchitect en secretaris) Architectlid: dhr. M.H.M Heerkens (architect in Nijmegen) Landschapsarchitect: dhr. M. Hendriks (landschapsarchitect in Mook).

Implementatienota sportbeleid, subsidies en tarieven De raad heeft in november 2007 de Sportnota vastgesteld. Naar aanleiding van deze Sportnota dient ook het subsidie- en tarievenbeleid op het gebied van sport te worden geactualiseerd. Deze actualisering heeft geleid tot de Implementatienota Sportbeleid. Het college heeft de raad voorgesteld hiermee in te stemmen ook wordt gevraagd in te stemmen met het gebruik van het in de begroting 2009 beschikbaar gestelde krediet om het nieuwe subsidie- en tarievenbesluit sport in te kunnen voeren. Het voorstel is unaniem aangenomen.

Voorbereidingsbesluit deel spoorzonegebied en gebied Landbouwstraat Op deze gebieden zijn momenteel geen bestemmingsplannen van toepassing. Om mogelijk ongewenste ontwikkelingen tijdens de voorbereiding van de bestemmingsplannen te voorkomen, stelt het college de raad voor een voorbereidingsbesluit te nemen. Het voorstel is unaniem aangenomen.

Verwerking financiële consequenties fraude.
Het college stelt de raad voor toestemming te geven om in de jaarrekening 2008 de financiële consequenties van de fraude te verwerken en de begrote lasten van programma 16 (Bedrijfsvoering en Financiën) in verband met de fraude te overschrijden. Het voorstel is unaniem aangenomen.

Meer weten?
raad>vergaderingen>18 december 2008.