Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 22 december 2008

DUIZEND HARINGEN IN BLIJDORP TUSSEN DE HAAIEN

Sinds kort is de grote school haringen in het Haaienaquarium van het Oceanium prachtig te observeren. Om dat voor elkaar te krijgen zijn de haringen met veel geduld langzaam gewend aan de grote rovers in het aquarium.

De haringen zijn in het voorjaar vanuit het Caraibisch gebied in Blijdorp gearriveerd. Na de gebruikelijke quarantaineperiode verhuisde een duizendtal(!) haringen naar een afgescheiden gedeelte van het grote haaienaquarium. Met heel veel beleid is de school de tijd gegeven om te wennen aan de omstandigheden, waaronder de aanwezigheid van grote rovers als haaien, barracuda's, tarpons en horsmakrelen. Sinds kort hebben de haringen de moed gevonden om in het midden van het reuzenaquarium (met meer dan 3 miljoen liter zeewater) rond te gaan zwemmen. De geleidelijke verplaatsing van de voedselmachine richting het midden van het aquarium heeft daar ongtwijfeld aan bijgedragen. Het resultaat is een fantastisch schouwspel: soms zwemt een haai dwars door de school heen, die de haai keurig voorrang verleent om na het passeren van de rover weer snel samen te smelten tot één bal levende vissen.

Deze haringen behoren overigens tot een andere soort dan de bekende Atlantische haringen (die hun eigen aquarium in het Oceanium bevolken): het zijn zogenaamde valse haringen (vals in de betekenis van 'onecht').

Voor persinformatie en het downloaden van persfoto's kunt u surfen naar: www.diergaardeblijdorp.nl/perskamer

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op: 010 44 31 457 / 427