Gemeente Dalfsen

Privatisering De Schakel

23-12-2008

Uitvoeringsovereenkomst ondertekend.

Nieuwleusen - Dinsdag 23 december ondertekenen wethouder Laarman van de gemeente Dalfsen en het bestuur van stichting De Schakel de uitvoeringsovereenkomst `Gemeente Dalfsen en Stichting De Schakel 2009
- 2023'. Ingaande 1 januari 2009 wordt het beheer en de exploitatie van de sporthal De Schakel over gedragen aan Stichting De Schakel.

De privatiseringsoperatie van sporthal De Schakel is ingezet met als doel de exploitatie en het beheer van de accommodatie over te dragen aan stichting De Schakel, een plaatselijke stichting. In Lemelerveld (stichting Sportbelangen Lemelerveld), Dalfsen (De Trefkoele) en Oudleusen (stichting De Wiekelaar) werkt deze formule goed.

Multifunctioneel
Het plan om de sporthal meer multifunctioneel te maken heeft als achterliggende gedachte het optimaal benutten van de ruimten in de sporthal en het stimuleren van bijvoorbeeld samenwerkingverbanden tussen sport, welzijn, buitenschoolse opvang en scholen. Om deze mogelijkheden goed in kaart te brengen is een quickscan uitgevoerd naar samenwerkingsmogelijkheden en multifunctioneel gebruik. De uitkomst van de qucikscan biedt voldoende aanknopingspunten om verder onderzoek te doen naar de haalbaarheid van het kulturhusconcept. Dit onderzoek is op dit moment in volle gang.