Politie Groningen

Dinsdag 23 december 2008

Provincie Groningen, 23-12-2008

Groningen: vier vrouwen in horecagelegenheid geslagen

Vier vrouwen zijn maandagavond geslagen in een horecagelegenheid aan de E.t.a. Thuessinklaan in Groningen. Een man had een woordenwisseling gekregen met de vrouwen en sloeg hen vervolgens. Eén van de vrouwen, een 32-jarige vrouw uit Groningen, liep verwondingen op in haar gezicht. De identiteit van de verdachte is bekend, maar hij was niet meer aanwezig toen de politie aankwam. De vrouwen zullen aangifte tegen de man doen.

Groningen: twee jonge vrouwen aangehouden

De politie heeft maandagavond een 18-jarige vrouw uit Groningen en een 17-jarige jonge vrouw uit Drachten aangehouden. Het tweetal was in het centrum van Groningen vervelend en agressief geweest in de richting van een groepje mensen. Een 19-jarige vrouw uit Assen werd hierbij op een gegeven moment gekrabd en geslagen. Zij liep hierbij verwondingen op in haar gezicht. Na verhoor mochten de twee dames het bureau verlaten. De ouders van de minderjarige verdachte zijn ingelicht.

Groningen: voetganger gewond bij aanrijding

Een voetganger (identiteitsgegevens onbekend) is maandagavond gewond geraakt bij een aanrijding. De persoon stak het Gedempte Zuiderdiep over, toen hij/zij werd aangereden door een 20-jarige
scooterbestuurder uit Groningen. De scooterrijder heeft vermoedelijk te hard gereden. De voetganger is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Groningen: twee gewonden bij aanrijding

Bij een aanrijding op de Ulgersmaweg in Groningen zijn maandagmiddag twee personen gewond geraakt. Een 33-jarige automobilist uit Sappemeer gaf op de kruising met het Heerdenpad geen voorrang aan een 58-jarige snorfietser uit Groningen. Een aanrijding was het gevolg. Beide mannen zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Groningen: jongens betrapt met vuurwerk

De politie heeft maandagmiddag twee jongens van 13 jaar betrapt met vuurwerk. Het tweetal was in de Dudoklaan in Groningen vuurwerk aan het afsteken. De politie heeft het resterende vuurwerk meegenomen. De jongens krijgen beiden een verwijzing voor Halt.

Groningen: politie doet grote vuurwerkvangst

Agenten troffen maandagavond in twee woningen aan de Grote Beerstraat in de stad een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan. De politie kreeg een melding van overlast van het afsteken van vuurwerk door de bewoners. In totaal werden bijna twintig lawinepijlen, zon 1700 nitraatbommen, rond de tien grote vlinderbommen en twee 100.000 klappers in beslag genomen. Twee stadjers, een 45-jarige man en een 43-jarige man, werden aangehouden en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: kerstparade zonder incidenten

De kerstparade, maandagavond in het centrum van Groningen, is goed verlopen. Tussen de 100.000 en 120.000 mensen kwamen op dit evenement af. De sfeer was goed, het was druk en gezellig. Er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.

Groningen: drie mannen met vals geld gearresteerd

Een 29-jarige stadjer is in de nacht van maandag op dinsdag samen met twee andere mannen, een 27-jarige Leeuwarder en een 20-jarige Leeuwarder, aangehouden in een horecagelegenheid in de stad. De verdachten probeerden met vals geld te betalen. De agenten wisten op aanwijzen van het personeel de drie in de kroeg in de kraag te vatten. De politie maakt tegen hen proces-verbaal op. Het valse geld is in beslag genomen.

Ter Apel: medicijnen vermist

Een inwoner van Ter Apel heeft voor het weekend, donderdagavond of vrijdag, zijn medicijnen verloren. De medicijnen zijn vermoedelijk verloren in de buurt van het klooster aan de Boslaan in Ter Apel. Het gaat om een strip met Fluoxetine. Dit zijn antidepressiva. De lichtblauwe capsules kunnen door kinderen als snoepjes worden gezien. Mensen die de medicijnen vinden of hebben gevonden, worden verzocht deze op een politiebureau af te geven.

Veendam/Winschoten: gestolen goederen elders teruggevonden

Aan het Boven Westerdiep in Veendam is maandag een elektronisch schoolbord gevonden. Uit onderzoek bleek het schoolbord twee weken geleden gestolen te zijn uit een school in Veendam. Het is onbekend wie het bord aan het Boven Westerdiep heeft achtergelaten. Het bord gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Aan de Stationsweg in Winschoten vond een bewoner zaterdagochtend een boeddha beeld in haar tuin aan. Een bloempot was juist verdwenen. Het is nog onduidelijk wie de goederen heeft verwisseld en waarom.

Haren: automobilist rijdt twee keer door na aanrijding
De politie heeft maandagochtend een 22-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man had op de Dilgtweg in Haren een verkeersbord omver gereden. Vervolgens is de auto doorgereden. Getuigen noteerden het kenteken. Even later was dezelfde auto betrokken bij een aanrijding tegen een bloembak op de Rijksstraatweg in Haren. Ook hier heeft de bestuurder de plaats van het ongeval verlaten. Agenten troffen de auto later aan en konden de bestuurder aanhouden. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Bovendien werd bij zijn fouillering een vlindermes aangetroffen. Hij heeft afstand gedaan van het mes. De politie heeft de auto in beslag genomen voor technisch onderzoek. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Garrelsweer: bedrijfsinbraak

Bij een bedrijf aan de Stadsweg in Garrelsweer is tussen zaterdag en maandag een inbraak gepleegd. Onbekenden zijn het pand binnen gekomen door een raam te forceren. Uit het bedrijf zijn diverse automaterialen weggenomen. Het schadebedrag is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Appingedam: 45km-auto tegen gevel woning

Een 82-jarige man uit Appingedam is maandagavond met zijn 45 km-auto tegen de gevel van een woning beland. De man reed in de Abel Eppensstraat in Appingedam met zijn autootje achteruit. Het lukte de man niet de auto te stoppen. Hij kwam tegen de gevel van een woning tot stilstand. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Ter Apel: automobiliste gewond na bermongeval

Een 47-jarige automobiliste uit Sellingen is maandagmiddag gewond geraakt. De vrouw reed over de Sellingerstraat in Ter Apel. Op een gegven moment belandde ze met haar rechterwielen in de berm en verloor de macht over het stuur. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw is met pijn op de borst en in de buik overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept.

Stadskanaal: man mishandeld

In de Europalaan in Stadskanaal is maandagavond een 26-jarige man uit Onstwedde mishandeld door meerdere personen. De aanleiding voor de mishandeling is volstrekt onbekend. De veroorzakers waren geen bekenden van het slachtoffer. Het slachtoffer is met een pijnlijke schouder overgebracht naar het ziekenhuis. Een aantal getuigen konden een signalement geven van de verdachten. De politie stelt een onderzoek in.

Veendam: ongewenste man aangehouden

Een 29-jarige man uit Oude Pekela is in de nacht van maandag op dinsdag in een woning in Veendam door agenten gearresteerd. De man was de woning van zijn ex-partner binnen gegaan en was op de bank gaan liggen. Door het inslaan van een ruit had hij zich toegang tot de woning verschaft. Agenten hielden de Veendammer aan voor huisvredebreuk. Onderweg naar het politiebureau bedreigde de verdachte de agenten verbaal. Tegen hem wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt.

Oldenhove: automobilist rijdt in sloot

Een nog onbekende persoon is dinsdagmorgen op de Barnwerderweg door nog onbekende oorzaak met de auto in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder zat bekneld en moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Het slachtoffer is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.