Gemeente Beek


Koninklijke onderscheiding voor de heer H.L.M. Voncken

Beek, december 2008

Zondag 21 december reikte burgemeester Cremers van de gemeente Beek tijdens het 25-jarige jubileumfeest van Buurtvereniging Bourgogne een koninklijke onderscheiding, oftewel lintje, uit aan de heer H.L.M. Voncken uit Beek. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Huub Voncken (67) is al lange tijd zeer actief voor de gemeenschap. Zo is hij medeoprichter en secretaris van Buurt Bourgogne in Beek, een rol die hij zeer accuraat en secuur vervult. Daarnaast is hij al jaren collectant en vrijwilliger voor de Sint. Martinuskerk te Beek, vrijwilliger bij het Heemkundemuseum en decorbouwer bij toneelvereniging Het Nieuwe Masker. Hij houdt zich vooral bezig met de uitvoering van allerlei kluswerkzaamheden. Hij staat dan ook bekend als een doener. De heer Voncken is een energieke persoon die zijn uren graag nuttig besteedt.

Als waardering voor zijn actieve houding om zich al jaren belangeloos op een uitzonderlijk bijzondere manier, met ongekende inzet en volharding, in te spannen voor de samenleving in Beek, heeft Hare Majesteit doen besluiten de heer Huub Voncken te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.