Gemeente Valkenswaard

Aanpassing reizigerstarieven Taxbus

Aanpassing reizigerstarieven Taxbus

Per 1 januari 2009 zal het reizigerstarief van Taxbus aangepast worden.

Wmo-geïndiceerden betalen dan EUR0,50 per zone in plaats van EUR0,45. Personen met een ouderenpas die voorheen EUR0,90 per zone betaalden gaan EUR1,00 per zone betalen. Deze tariefsverhoging geldt voor de 15 deelnemende gemeenten. De stijging van de tarieven komt voort uit de stijging van de OV tarieven. De prijs per zone van EUR0,50 is gelijk aan de prijs van één strip van een blauwe strippenkaart.

Taxbus is een vorm van openbaar vervoer van deur tot deur voor gehandicapten en senioren. De opdrachtgever voor Taxbus is een samenwerking tussen de gemeenten Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Helmond, Nuenen c.a., Oirschot, Reusel - De Mierden, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven. Voor meer informatie zie ook www.taxbus.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arwina de Boer, projectleider Taxbus van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, telefoon 040 259 45 57, e-mail a.deboer@sre.nl.