Inwoner Hoogblokland krijgt miljoen euro voor de Kerst

23/12/2008 14:57

De Lotto

Een abonneespeler uit Hoogblokland heeft afgelopen week de eerste prijs van een miljoen euro gewonnen met dagelijkse Lotto. Een zeer bijzonder Kerstcadeau voor de 24-jarige logistiek medewerker. De kersverse miljonair speelt pas sinds januari met Lotto mee. De prijs kwam dan ook als een enorme verrassing. "Ik kan het nog niet echt bevatten, maar ik heb vannacht wel goed geslapen. Dit is een erg leuk cadeau voor de Kerst," aldus de gelukkige winnaar. De man laat het allemaal nog even bezinken en zet het geld voorlopig op een spaarrekening. "Ik heb nog geen idee wat ik met het geld wil doen. Ik blijf wel werken en normaal leven, want dat vind ik gewoon leuk."

Lotto Jackpot blijft oplopen

Lotto heeft dit jaar alweer voor de 17e keer een miljoen euro uitgekeerd en de Lotto Jackpot blijft oplopen. Zaterdag 20 december is hij niet gevallen, dus dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 17,8 miljoen euro.

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,1 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 47 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 400 miljoen euro afgedragen.