Ingezonden persbericht




PERSBERICHT Alblasserdam, 23 december 2008

'Verhuizende' vis siert kerstkaart Mondial Movers
Kunstenares Marjoke Schulten ontwerpt originele kerstkaart voor verhuisorganisatie

Relaties van Mondial Movers hebben ook deze kerst weer een unieke kerstkaart ontvangen: een kunstzinnige kaart ontworpen door beeldend kunstenaar Marjoke Schulten. Zij heeft de kaart speciaal voor het samenwerkingsverband ontworpen.

De kunstenares heeft de kaart geïnspireerd op het thema reizen. "Blijmoedig neemt de vis zijn leefomgeving mee op weg naar een nieuwe bestemming. De verhuizing verloopt op rolletjes. De vis kent, met zijn doel voor ogen, geen zuurstof gebrek."

Mondial Movers steunt in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) aan verhuizen gerelateerde kunstuitingen. Al eerder steunde het samenwerkingsverband diverse kunstenaars. Ook in de bedrijfsvoering besteden de verhuisorganisatie en de deelnemende verhuisbedrijven ruim aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo is er niet alleen aandacht voor maatschappelijke onderwerpen, maar ook voor de kwaliteit van dienstverlening, het milieubeleid en het personeelsbeleid.

Marjoke Schulten (1970), met atelier in Rotterdam, is in 1993 afgestudeerd aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten in de richting Vrije grafiek. In haar kunst is ze vooral gericht op lithografische techniek, etstechniek en gemengde hoogdruktechnieken. Bovendien heeft de kunstenares het doctoraalexamen Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit behaald en een docentbevoegdheid voor het vak tekenen.

Mondial Movers, gevestigd aan de Kelvinring in Alblasserdam, is het in 1990 opgericht landelijk netwerk van Erkende Verhuisbedrijven. De deelnemende verhuisbedrijven, op 36 plaatsen in het land te vinden, werken samen op het gebied van verkoop, inkoop, promotie en wisselen kennis uit. Het landelijke netwerk biedt de garantie dat waar ook in Nederland direct een verhuizer aanwezig is als een bedrijf, organisatie of particulier wil verhuizen. Mondial Movers is een specialist op het gebied van verhuizingen in de zorgsector (Unit De Zorg).

Foto: De kerstkaart van Mondial Movers, ontworpen door kunstenares Marjoke Schulten, is geïnspireerd op het thema reizen. Foto: Mondial Movers. Bijlage: Factsheet Mondial Movers.

|