Integratie van binnenuit


Rotterdamse Turkse begint blog op blog.nl

AMSTELVEEN, 20081223 -- We leven in een samenleving waarin er een tweedeling bestaat tussen allochtone en autochtone Nederlanders. Een samenleving waarin de multiculturele samenleving een negatieve ondertoon heeft gekregen. Maar dit komt niet alleen maar door Pim Fortuyn of Geert Wilders. Suna Floret, 25 jaar, is een Rotterdamse Turk, moslimvrouw, Nederlandse en getrouwd met een Venezolaanse katholiek begint de blog Integratie.blog.nl. In het dagelijkse leven heeft ze continu met integratie te maken en anders gebeurt er wel iets om haar heen.

Suna: " Ik ga de verschillen en overeenkomsten van culturen uitlichten, op een manier dat het iedereen aanspreekt en zonder een ander te kwetsen. Op een manier dat de lezers elkaar beter begrijpen zonder te vergeten om kritisch te zijn. Daarom is deze blog bedoeld voor mensen die vragen hebben, willen discussiëren, of gewoon hun ei kwijt willen over integratie. Op Integratie.blog.nl lees je nieuwsberichten, resultaten van onderzoeken, maar ook over persoonlijke ervaringen."

Suna Floret is studente Communicatie & Media aan de Hogeschool InHolland Rotterdam en is dit jaar aan het afstuderen bij de NOS. In januari 2009 begint ze aan haar master aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Naast haar blog, schrijft ze recensies voor Chicklit.nl. Ook schreef ze recensies over muziek, film en boeken voor Vrouw.nl.
Integratie.blog.nl roept belangstellenden op om in discussie te gaan over actuele ontwikkelingen en om vragen te stellen. Zodat de blog sterk en interactief wordt. De nieuwe blog maakt deel uit van het netwerk van professionele themablogs van www.blog.nl. Het netwerk trekt momenteel 2 miljoen bezoekers per maand.