Ingezonden persbericht


3FM PRESS UPDATE 23.12

3FM Serious Request tussenstand 16.30 uur: 1.377.338 euro

Na een heel geslaagd dansfeest gisteravond met dj Armin van Buuren op de Grote Markt in Breda en een huwelijk in het Glazen Huis vanmiddag, tellen Coen, Giel en Paul af. Ze bereiden zich voor op de laatste dag van 3FM Serious Request.

Op 19 december 09.15 uur sloot Minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders officieel de deur van het Glazen Huis in Breda voor 3FM dj's Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering. Zij maken tot 24 december 20.00 uur 144 uur live radio zonder te eten en willen hiermee zoveel mogelijk geld inzamelen voor het vluchtelingenhulpprogramma van het Rode Kruis. De minister legde de dj's een ambitie op: als 3FM met de actie 2.5 miljoen euro weet op te halen, dan doet de regering daar 2.5 miljoen bij. De dj's gaan de uitdaging vol enthousiasme aan. Het Nederlandse publiek toonde zich vanaf het eerste moment solidair met de actie getuige de donaties en initiatieven in het land.

Update:

Dinsdag 23.12

Gisteravond kwam de nummer 1-dj van de wereld, Armin van Buuren langs om de nacht in het Glazen Huis door te brengen. Van slapen kwam het niet, Armin is de hele nacht in de weer geweest. Natuurlijk zorgde hij ook voor een muzikale bijdrage. Een bijdrage die zo goed viel bij Giel dat hij niet wilde gaan slapen en een uur lang op de bank heeft staan springen. Vandaag was ook de dag van de trouwerij. Robert ten Brink trad eenmalig op als bijzonder ambtenaar van de burgelijke stand. Cor van Delft en Laurens Bijl gaven elkaar onder het toeziend oog van The Grand Master of Love, het jawoord. Later die middag verzorgde Guus Meeuwis een koptelefoonconcert. Alleen te horen voor diegenen die via de 3FM-site een koptelefoon gescoord hadden. Via de 3FM-veiling ging de Masterclass DJ-en met Dave Clark en het huiskamerconcert met Racoon onder de Hamer.

Timur op de vlucht in Europa

Timur Perlin haalde gisteren zijn eindbestemming ruim op tijd. Rond 19.30 uur kwam hij aan bij zijn vluchtelingentent in het Nijmeegse Hunnerpark. Timur is 19 december zonder geld en vervoer gedropt in Malmö. Hij trekt liftend van vluchtelingenkamp naar vluchtelingenkamp via het Glazen Huis in Gent naar Breda. Hij moet zich elke avond voor 22.00 uur melden in zijn kamp en dat levert geld op voor de actie. Vanavond staat zijn tent in Gent, tegenover het Glazen Huis van Studio Brussel. Luisteraars kunnen Timur sponsoren voor 2,50 euro per nacht. Op 24 december moet hij voor 20.00 uur zich melden op het podium in Breda. Aanmelden als sponsor van Timur kan via www.3fm.nl.

Gerard schudt 40.000 handen

3FM-dj Gerard Ekdom trekt zes dagen door het land en schudt gesponsord zoveel mogelijk handen voor 3FM Serious Request. Voor iedere hand die hij schudt, ontvangt hij 1 euro voor de actie. Ondanks dat niet iedereen zijn handjes even goed wast, schudt Gerard vrolijk door. Vandaag was hij onder andere bij zijn hoofdsponsor, kreeg hij de 'gouden handdruk' van de directeur en stapte hij in de trein in, waar hij zijn 40.000ste handdruk aan een van de reizigers uitdeelde.

3FM Serious Request Surprise Truck in Groningen

Michiel Veenstra staat met de Surprise Truck op het Stadhuisplein in Almere. Gisteren konden de bezoekers van de truck nog kennismaken met soapies uit Onderweg Naar Morgen. Vanavond wordt bekend wie er vandaag in de truck zitten. Voor 10 euro per persoon mag het publiek korte tijd doorbrengen met de mystery guest. 3FM Serious Talents Giovanca & Go Back To The Zoo en Nikki traden op als straatmuzikanten om zo veel mogelijk geld in te zamelen. Morgen bereikt de Surprise Truck zijn eindbestemming in Breda!

Internationaal

In België zijn ze net als in Nederland vrijdag van start gegaan. Gisteren maakte zij een eerste tussenstand bekend; 543.547 euro!! Ook in Kenia staat dit jaar een Glazen Huis. De acties in beiden landen zijn zeer succesvol. Morgen komen zowel in Gent als in Nairobi de dj's weer naar buiten. Net als in Nederland eten drie dj's zes dagen lang niet en maken ze non-stop radio.

Een vluchteling is nergens zonder jouw hulp

In 2008 vraagt 3FM Serious Request aandacht voor hulp aan vluchtelingen. Door de vele rampen en conflicten die overal ter wereld in omvang en aantal toenemen, neemt ook het aantal vluchtelingen toe. Het resultaat: 36 miljoen vluchtelingen wereldwijd. Zonder hulp hebben ze geen eten, geen dak boven hun hoofd, geen toegang tot water of medische zorg. Het Rode Kruis helpt vluchtelingen wereldwijd met een veilig onderkomen, voedsel, medische hulp, schoon drinkwater. Ook zorgt het Rode Kruis ervoor dat mensen een nieuw bestaan kunnen opbouwen als ze terug naar huis gaan. De organisatie voorziet de bevolking van bouwmaterialen om verwoeste woongebieden weer leefbaar te maken. Het Rode Kruis kan als neutrale organisatie hulp verlenen in gebieden die voor andere organisaties niet toegankelijk zijn en zo de meest kwetsbare mensen bereiken. Waar ook ter wereld, het Rode Kruis helpt direct.

3FM Serious Request

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2007 bracht de actie 5.249.466 euro op voor schoon drinkwater. Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in voor vluchtelinghulp. Direct storten kan op giro 22744 onder vermelding van Serious Request.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl



Ingezonden persbericht