Ingezonden persbericht


Wereldrecordpoging voor Villa Pardoes

KAATSHEUVEL 23 december 2008 - 24 leden van SVU Volleybal, de volleybalvereniging van de Vrije Universiteit Amsterdam, zijn het afgelopen weekend wel een heel bijzondere uitdaging aan gegaan. In een tijdsbestek van 60 uur is er non-stop gevolleybald met als uiteindelijk doel: een vermelding in het Guinness Book of World Records! Maandag middag 22 december 2008 om precies 15.04 uur was het oude record verbroken én werd Villa Pardoes verrast met een geweldige cheque van bijna 8.500 euro!

De uitdaging
Vanaf zaterdag ochtend 20 december 8.00 uur tot maandag middag 22 december werd gepoogd het oude record van 55 uur en 3 minuten te verbreken. Om dat te doen streden 24 leden van de SVU tegen elkaar én tegen de wijzers van de klok tot maandagmiddag 15.04 uur. De recordpoging ging hierna nog door tot 20.00 uur om een nieuwe tijd van zestig uur neer te zetten. Een geweldige prestatie die ook nog eens werd gekoppeld aan het goede doel. Zoals Nicole Donkers, voorzitten van SVU Volleybal zelf zegt: "Wij, jongeren, hebben de toekomst. Er zijn echter kinderen voor wie de toekomst een stuk onzekerder is. Wij willen hen en hun ouders dit even doen vergeten, daarom steunen wij Villa Pardoes. Vandaar dat deze wereldrecordpoging werd omlijst met diverse ludieke geldinzamelacties voor Villa Pardoes, waaronder een volleybalclinic door Avital Selinger, de bondscoach van het Nederlands damesteam." Om 15.04 uur kon de geslaagde wereldrecordpoging worden gevierd met een mooie donatie van bijna 8.500 euro aan Villa Pardoes.

Peter Persoon, Algemeen Directeur Villa Pardoes, voegde daaraan toe: "Het is geweldig dat jonge en gezonde studenten zoals de volleyballers van SVU zich zo vol enthousiasme inzetten om gezinnen met een kind met een levensbedreigende een vakantie in Villa Pardoes aan te bieden. En dat zij zich tijdens een voor hun zo'n unieke uitdaging, ook nog eens realiseren dat er ook gezinnen zijn voor wie dat niet zomaar is weggelegd. We hopen dan ook van harte dat SVU Volleybal een vermelding krijgt in het officiële Guinness Book of World Records."

Villa Pardoes
Kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten sinds acht jaar gratis van een unieke week vakantie in Villa Pardoes. Het vakantieverblijf heeft ruimte om jaarlijks 400 gezinnen te ontvangen voor de vakantie van hun leven. Acht gethematiseerde vakantiehuisjes (zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space) vormen samen een sprookjesachtig slakkenhuis, waar alles voor een leuk verblijf voorhanden is. Een herinnering die blijft, wat er in de toekomst ook gebeurt.

Een gratis verblijf van de gezinnen in Villa Pardoes kost natuurlijk geld en moet dan ook gefinancierd worden. Het adopteren van het verblijf van acht gezinnen gedurende een week kost zo'n E 16.000,--. Ook kunnen bedrijven het verblijf van één gezin adopteren, hetgeen E 2.000,-- kost. Voor E 25,-- per jaar kan men particulier donateur van Villa Pardoes worden. Voor informatie over donateurschap of inzamelingsacties www.villapardoes.nl.

Kaatsheuvel, 23 december 2008
Noot aan de redactie:
Heeft u vragen of wilt u beeldmateriaal ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Peter Persoon, Algemeen Directeur Villa Pardoes, telefoonnummer 0416-387 222, e-mail: ppersoon@villapardoes.nl. Na kantooruren kunt u bellen met 06-22493553.

http://marathon.svuvolleybal.nl
Dennis Berk, SVU Volleybal, mob: 06-38050546, e-mail: Dennis@svuvolleybal.nl.