De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool opent haar deuren voor nieuwsgierige scholieren

Techniek is overal aanwezig. In mobieltjes, computers, mp3-spelers, maar ook in wasmachines, autoâs en zelfs in een blikje cola. Al deze producten lijken vanzelfsprekend, maar zijn dat natuurlijk niet. Daarom opent De Haagse Hogeschool van 24 tot en met 28 december 2008, zowel in Den Haag als in Rijswijk, haar deuren voor scholieren die meer willen weten over techniek.

De vestiging in Den Haag hoopt ruim 1.700 scholieren uit havo-3 en vwo-3 te verwelkomen. De Rijswijkse vestiging rekent op circa 600 leergierige derdeklassers. De Haagse Hogeschool wil deze eventuele bètaâs enthousiasmeren voor een vervolgopleiding in de techniek. De technische docenten en studenten willen de leerlingen ook duidelijk maken dat techniek niet altijd moeilijk hoeft te zijn en vooral ook leuk is. Je vindt techniek terug in de marketing, in het milieu en in creatieve beroepen. Saai en eenzijdig is een opleiding in de techniek allerminst.

Technologie Week Den Haag

In de vestiging in Den Haag gaan studenten en docenten van acht opleidingen met de middelbare schoolleerlingen aan de slag. De opleiding Bewegingstechnologie laat de leerlingen bewegingen van hun klasgenoten meten, bij Human Technology observeert en analyseert de leerling de pauzerende mens en Industrieel Product Ontwerpen laat leerlingen daarmee een ideale pauzeruimte ontwikkelen. ICT & Media introduceert de scholieren in de wonderlijke wereld van het programmeren van robots en multimediaboodschappen, Bouwkunde en Civiele Techniek laat de leerlingen een brug bouwen en Voeding en Diëtetiek test de proefzintuigen. Process & Food Technology laat de leerlingen allerlei proefjes op het gebied van voedingsbereiding doen en tenslotte presenteert de gloednieuwe opleiding Climate & Environment zich.

Technologie Week Rijswijk

In Rijswijk doen alle zes de opleidingen mee aan één groot project voor alle scholieren. Zij ontwerpen en produceren een versterker voor een scanradio en bedenken hoe zij dat product het beste in de markt kunnen zetten. Alle opleidingen komen hierbij aan bod, want productontwikkeling is een interdisciplinaire aangelegenheid. Onder het nu Rijswijkse dak bevinden zich de opleidingen Elektrotechniek, Technische Natuurkunde, Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde, Technische Informatica en Bedrijfswiskunde. Vanaf 2009 verhuist de vestiging Rijswijk naar een gloednieuw gebouw op de Campus van de TU Delft.