Gemeente Kerkrade

18.12.08: 'Buurt TV Kerkrade' en 'Kerkrade in Beeld' op lokale televisie

Van woensdag 24 december (17.00 uur) tot donderdag 1 januari zendt Stichting Plus op de lokale televisie (kanaal 22+) in een dagelijkse carrousel nieuwe afleveringen uit van `Buurt TV Kerkrade' en `Kerkrade in Beeld'. Overigens zijn de programma's in Heerlen te ontvangen via hetzelfde kanaal. Vanaf donderdag 1 januari kunnen de nieuwe afleveringen ook bekeken worden op www.kerkrade.nl

`Buurt TV Kerkrade': Koninklijke Onderscheidingen en kerstsfeer Ook het afgelopen jaar ontving een aantal Kerkradenaren een lintje. Onder hen de heer Roverts (Eygelshoven), de heer en mevrouw Caelen (Rolduckerveld) en mevrouw Wiermans (Gracht). `Buurt TV' was aanwezig bij de uitreiking van de Koninklijke Onderscheidingen. De gedecoreerden vertellen over het verrassende bezoek van de burgemeester en we nemen een kijkje bij de vrijwilligersactiviteiten die zij organiseren en begeleiden.

Deze laatste aflevering van 2008 wordt feestelijk afgesloten met kerstimpressies.
`Buurt TV' was te gast bij diverse kerstvieringen, bezocht een kerstmarkt en maakte enkele opnames van de repetitie van de kerstmusical van de basisschool de Veldhof (Eygelshoven). Uiteraard ontbreken de sfeerbeelden van de mooi verlichte Markt en de vrolijke beelden van de sledebaan ook dit jaar niet.

`Kerkrade in Beeld': Werkplein
In de decemberaflevering van `Kerkrade in Beeld' staat het Werkplein Kerkrade centraal. In november werd het nieuwe gebouw in de Marktstraat geopend voor publiek. Werkplein Kerkrade is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Kerkrade, UWV en CWI. Het is dé ontmoetingsplaats voor werkzoekenden en werkgevers met vragen over werk en vacatures. Tevens dient het als loket voor onder meer uitkeringen, bijstandszorg, minimavoorzieningen en schuldhulpverlening. `Kerkrade in Beeld' laat het Werkplein met al zijn mogelijkheden zien.