Gemeente Lochem


Fit door het Leven voor actieve senioren

Mensen van 65 jaar en ouder die aan hun gezondheid en conditie willen werken, kunnen vanaf 13 januari 2009 deelnemen aan de cursus 'Fit door het Leven' in t Trefpunt in Gorssel. De cursus informeert de deelnemers over het zeer diverse aanbod van bewegingsmogelijkheden voor ouderen. De cursus benadrukt het belang van een actieve leefstijl en van conditietraining. 'Fit door het Leven' is praktisch van opzet en bestaat uit een mix van informatie en bewegen. De docent informeert de deelnemers over gezondheid en conditie en de invloed van bewegen hierop. De deelnemers doen een kleine conditietest. De samenstelling van de groep voor wat betreft leeftijd en conditie bepaalt grotendeels de inhoud van het bewegingsprogramma.

Cursusduur
De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten op de dinsdagen 13, 20, 27 januari en één terugkombijeenkomst op 17 februari van 13.00 - 15.00 uur in Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt in Gorssel. In de tussentijd hebben de deelnemers een bezoek gebracht aan verschillende bewegingsactiviteiten. Tijdens de terugkombijeenkomst wisselen de deelnemers ervaringen uit.

Voor wie
De cursus is bedoeld voor mensen vanaf 65 jaar die aan hun gezondheid en conditie willen werken. De kosten zijn ¤ 5,- inclusief een speciaal ontwikkeld cursusboek met nuttige tips. Verschillende zorgverzekeraars geven een tegemoetkoming in de kosten.

Opgave
U kunt zich uiterlijk 8 januari aanmelden bij Miranda Wassink, de Breedtesportcoördinator van de Gemeente Lochem. U kunt haar bereiken op 06- 208 377 28 en via de e-mail: m.wassink@lochem.nl.