Gemeente Lochem


Nieuwe bermpalen voor percelen in buitengebied

Om de aanduiding van de percelen in het buitengebied van de gemeente Lochem beter herkenbaar te maken, hebben burgemeester en wethouders gekozen voor één systeem. Het betreft witte bermpalen met een reflecterend aluminium nummerbordje, zoals die al vaak worden gebruikt voor straatnaamborden. In het buitengebied van Gorssel wordt dit type borden al langer gebruikt.

In de praktijk komt het voor dat de bermpalen met huisnummers niet duidelijk zichtbaar zijn of ontbreken. Voor hulpverleners is het dan niet altijd mogelijk een woning tijdig te vinden. Ook bij het bermen maaien is het handig als de bermpalen duidelijk zichtbaar zijn. Door in de hele gemeente in het buitengebied dezelfde bermpalen te gebruiken, wordt de herkenbaarheid sterk vergroot.

Het is de bedoeling om op het grondgebied van de voormalige gemeente Lochem de palen geleidelijk te vervangen, bijvoorbeeld als ze stuk of verdwenen zijn. Het vervangen gebeurt meestal op verzoek van de bewoner of gebruiker van een perceel. De kosten zijn ¤ 50 per paal met nummer en komen voor rekening van de bewoner/gebruiker. De palen worden door de gemeente geplaatst.