Politie Hollands Midden


Datum: 24 december 2008

Hillegom Jongens aangehouden voor stelen fietsen De politie heeft woensdag 24 december rond 04.40 uur twee jongens aangehouden die bij het station aan de 2e Loosterweg één of twee fietsen hadden gestolen. Een getuige meldde de politie dat de twee daar fietsen vernielden en er op wegreden. De politie trof de twee, een 13 jarige jongen uit Hillegom en een 16 jarige jongen uit Beinsdorp, met twee fietsen aan op de Stationsweg. Beiden zijn voor het verdere onderzoek ingesloten. De politie heeft de fietsen in beslag genomen.

Sassenheim Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 29 jarige man uit Leiden. Hij reed woensdag 24 december rond 02.10 uur met zijn auto over de Narcissenlaan en had te veel gedronken. De politie hield de man aan en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 615 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Alphen a/d Rijn Aanhouding na vuurwerkoverlast De politie heeft dinsdag 23 december rond 21.40 uur een 23 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De politie kreeg meldingen dat er vuurwerk gegooid zou worden vanaf een flat aan de Preludeweg. Na onderzoek kwam de politie bij de aangehouden verdachte uit. Hij was in het bezit van twee doosjes met illegaal vuurwerk, waaronder strijkers. Het vuurwerk heeft de politie in beslag genomen. De verdachte is verhoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Altijd melden! Vuurwerkoverlast melden blijft belangrijk. Meldingen stellen de politie in staat om de overlast aan te pakken en daarmee zoveel mogelijk terug te dringen. Aan iedere melding besteedt de politie aandacht. Meld het vroegtijdig afsteken van vuurwerk of overlast door vuurwerk aan de politie. Dit kan via 0900-8844 of, bel 112 als de daders nog aanwezig zijn.

Waddinxveen Vrouw tijdens oversteken aangereden door auto Een 71 jarige vrouw uit Waddinxveen is dinsdag 23 december rond 17.50 uur op de Kanaalstraat gewond geraakt toen zij tijdens het oversteken van de weg werd aangereden door een 36 jarige automobiliste uit Gouda. De Waddinxveense liep op de oversteekplaats voor voetgangers. Met ondermeer letsel aan sleutelbeen en ribben werd zij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De politie doet nader onderzoek naar het ongeval.

Vlist Van de weg geraakte automobilist had te veel gedronken Een 23 jarige automobilist uit Vlist raakte woensdag 24 december rond 01.50 uur van de West - Vlisterdijk. De man bleef ongedeerd. De agenten stelden vast dat hij te veel gedronken had en hielden hem aan. De uitslag van de daarna gehouden ademanalyse was 610 ug/l. Voor deze beginnend bestuurder ligt de limiet bij 90 ug/l. De politie heeft het rijbewijs van hem ingenomen en maakt proces-verbaal op.

------------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------

Noot voor de redactie /