Deelgemeente Charlois Rotterdam

Winkelcentrum Zuidplein goed voor 3 sterren

Winkelcentrum Zuidplein is wederom gecertificeerd voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Het winkelcentrum is opnieuw beoordeeld en mag zich nog steeds één van de veiligste winkelcentra van Nederland noemen.

Winkelcentrum Zuidplein: een van de veiligste winkelcentra in Nederland (foto: fotopersbureau Cor Vos) Het KVO is ontwikkeld om samenwerking tussen verschillende partijen te stimuleren en ondernemers structurele maatregelen te laten treffen op het gebied van veiligheid. Ook moet worden aangetoond dat 60 procent van de ondernemers zich inzet voor veiligheid in hun winkel.

Op 1 oktober 2005 ontving het Winkelcentrum als eerste in Nederland de derde ster, het hoogst haalbare op het gebied van veilig ondernemen.

Deelgemeente Charlois, de stadsmarinier, Stadstoezicht, politie Rotterdam Rijnmond, vervoersbedrijven, beveiligingsbedrijven én ondernemers werken samen in het zogenaamde Toezichtmodel Zuidplein dat waakt over de veiligheid van het winkelcentrum. De partijen zijn trots op hun 3-sterrenstatus.