Gouden waterpolosters centraal in belactie Lotto

24/12/2008 09:42

De Lotto

Olympisch kampioenen waterpolo Biurakn Hakhverdian en Marieke van den Ham hebben voor hun club "Polar Bears" en Lotto gisteren een telefonische wervingsactie gehouden. Vijf dames en vijf heren van de A-teams van waterpolovereniging Polar Bears hebben ruim 400 clubleden gebeld om Lotto-abonnees te werven. De vereniging ontvangt voor iedere abonnee zelf 20 euro voor de clubkas. De opbrengst van deze wervingsactie gebruikt Polar Bears voor de organisatie van de Europacup waterpolo, die in het weekend van 9 januari volgend jaar in Ede wordt gehouden. "Dit was een goede actie voor teambuilding en het leverde uiteindelijk ook nog meer dan 2.700 euro op voor de club", vertelt Marieke enthousiast.

Polar Bears bestuurslid sponsoring Sander ten Broek: "Het is geen uitzondering dat twee van onze spelers bij de nationale waterpoloselectie zaten, die uiteindelijk goud mee naar huis nam vanuit Beijing. Polar Bears doet met waterpolo zowel bij de mannen als de vrouwen mee voor de hoofdprijzen op nationaal en Europees niveau. Om dat niveau te kunnen handhaven en om onze ambities voor de toekomst te realiseren, zijn we altijd creatief op zoek naar nieuwe vormen van sponsoring. Vandaar onze deelname aan deze bijzondere actie."

"Dat sporters de clubkas spekken door abonnees voor Lotto te werven is misschien op zichzelf niet uniek, maar zelden zagen we zoveel enthousiasme als gisteravond met de Polar Bears uit Ede. Als er dan ook nog twee Olympisch kampioenen achter de telefoon plaatsnemen om vrienden en kennissen in Ede en omstreken af te bellen is dat natuurlijk helemaal uitzonderlijk", vertelt Bart van Hal, manager sportmarketing bij De Lotto.

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,1 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 47 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 400 miljoen euro afgedragen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.