Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Vrijwilligers in het Zonnetje gezet tijdens Eindejaarsbijeenkomst

Vijf vrijwilligers zijn vrijdagavond, tijdens de drukbezochte Eindejaarsbijeenkomst van de deelgemeente in Het Schuttersveld, in het Zonnetje gezet door het dagelijks bestuur.

De deelgemeente waardeert het enorm dat inwoners van Kralingen-Crooswijk zich bijna dagelijks geheel belangeloos inzetten voor hun buurt en medebewoners. Daarom worden jaarlijks vrijwilligers of vrijwilligersgroepen in het Zonnetje gezet. Het Zonnetje bestaat uit een prijs van 500. Dit bedrag moet worden besteed aan de organisatie of activiteiten waarvoor de winnaar zich belangeloos inzet. Daarnaast ontvangt de vrijwilliger een oorkonde en een bos bloemen.

V.l.n.r. Trudi Wentink, Truus Jules-Bode, Gerard Schuiling, Ruza Nikolic, Lucas de Boer, Riet Geleijnse, Michel de Visser en Radha Jiawan (Foto: Karin Oppelland)

Ruza Nikolic

Ruza Nikolic, de gangmaker van binnenterrein Van Reijnstraat, werd als eerste vrijwilliger door dagelijks bestuurder Michel de Visser in het Zonnetje gezet. Zij regelt al jaren van alles voor het binnenterrein. Denk aan speeltoestellen en spelletjesmiddagen voor de kinderen, een tuinhuisje, Culturendag, Buurtbarbecue. Ook zet mevrouw Nikolic zich in voor het schoonhouden van het binnenterrein.

Trudi Wentink

De 70-jarige Trudi Wentink heeft zich vijf jaar ingezet voor de bewonersgroep / seniorenflat Terpstraflat. Hiervoor ontving zij uit handen van dagelijks bestuurder Lucas de Boer het Zonnetje. Zij was heel assertief richting de woningcorporatie en werd regelmatig luis in de pels genoemd. Daarnaast zat zij de bijeenkomsten met het WBR voor en maakte zij de verslagen. Mevrouw Wentink is een voorbeeld voor velen die een probleem hebben met de leefbaarheid van een wooncomplex en hier daadwerkelijk mee aan de slag gaan door middel van overleg met opbouwwerk en woningcorporatie.

Riet Geleijnse

Riet Geleijnse ontving het Zonnetje uit handen van deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling. Zij is de verbindende factor bij de tweejaarlijkse wijksale op de Koeweide. Dit evenement wordt voor en door de bewoners van het Slachthuisterrein georganiseerd. Zij zorgt ervoor dat de bewoners worden benaderd, maakt afspraken en gaat na of deze ook worden nagekomen. Haar inzet wordt door veel buurtbewoners zeer op prijs gesteld.

Truus Jules-Bode

Truus Jules-Bode, de Crooswijkse met het hart op de tong, werd door dagelijks bestuurder Lucas de Boer in het Zonnetje gezet. Zij organiseert het hele jaar door diverse activiteiten voor jong en oud in de omgeving van de Pisuissestraat. Zij is heel betrokken bij de buurt en de leefomgeving van kinderen. Haar activiteiten zorgen voor de versterking van de sociale cohesie.

Radha Jiawan

Tot slot ontving Radha Jiawan uit handen van dagelijks bestuurder Michel de Visser de oorkonde en bos bloemen die bij het Zonnetje horen. Zij is heel actief binnen de Kralingse wijk Jaffa. Eigenlijk doet zij zo veel vrijwilligerswerk, dat we hier slechts een aantal activiteiten zullen noemen: deelnemen aan overleg met opbouwwerk, jongerenwerk, politie en deelgemeente; opzetten van naaicursus Pimp je kleding; organiseren van Opzoomer activiteiten, organiseren van multicultureel Hindoefeest; vrijwillig oppassen op kinderen, zowel op school als thuis.