Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Project gecombineerde afvalinzameling Struisenburg voltooid

Vrijdag 19 december is in de Infirmeriestraat een ondergrondse afvalcontainer geplaatst. Hiermee heeft de deelgemeente een belangrijke stap gezet in het proces van verbetering van de openbare ruimte in het gebied dat begrensd wordt door het Oostplein, de Oostzeedijk, de Infirmeriestraat en de Admiraliteitskade.

Hoewel het plaatsen van losse afvalcontainers en vuilniszakken aan de openbare weg door ondernemers en particulieren al sinds augustus 2005 niet is toegestaan, was in dit deel van Struisenburg tot voor kort weinig te merken. Sommige ondernemers gingen op de oude voet voort, onder andere door gebrek aan inpandige opslagruimte. Bij gebrek aan een alternatief nam het aanzicht van de openbare ruimte af: uit het oogpunt van leefbaarheid en veiligheid een ongewenste situatie.

Het sluitstuk van de gecombineerde afvalinzameling in Struisenburg.

In april 2008 heeft het dagelijks bestuur het besluit genomen om tot gecombineerde inzameling van bedrijfsafval en huishoudelijk afval over te gaan en een onderzoek naar mogelijke locaties voor afvalcontainers in te stellen. Groot voordeel is dat er in principe geen verrijdbare afvalcontainers meer nodig zijn en ondernemers niet hun afval niet langer meer binnenshuis hoeven op te slaan. In juni 2008 zijn de bewoners en ondernemers uit het gebied uitgenodigd om tijdens een inloopbijeenkomst hun reactie op het plan te geven. Vanaf november 2008 wijzen ambtenaren van Stadstoezicht alle betrokkenen op de nieuwe bepalingen. Inmiddels wordt ook handhavend opgetreden tegen overtreders.