Witteveen en Bos

Witteveen+Bos voert planstudies Wieringermeerdijk en Waddenzeedijk Texel uit

Witteveen+Bos gaat in opdracht van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier planstudies uitvoeren voor de verbetering van de Wieringermeerdijk en de Waddenzeedijk op Texel. Beide projecten maken deel uit van het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Hoogwaterbescherming is een belangrijk thema in Hollands Noorderkwartier. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier versterkt de komende jaren een groot aantal dijken en duinen. Dat is nodig omdat ons klimaat verandert, de Noord-Hollandse bodem langzaam daalt en onze kennis van waterkeringen en de krachten waaraan ze blootstaan, steeds toeneemt. Het project Wieringermeerdijk gaat om de verbetering van circa 17 kilometer dijk. Het project is gestart in december 2008. Op dit moment is voorzien dat de startnotitie m.e.r. in het voorjaar 2009 wordt gepubliceerd en dat het ontwerp Versterkingsplan en de PN/MER gereed zijn eind 2009.

Het project Waddenzeedijk Texel gaat ook om de verbetering van circa 17 kilometer dijk. Het project is gestart in december 2008. Op dit moment is voorzien dat de startnotitie m.e.r. voor de zomer 2009 wordt gepubliceerd en dat het ontwerp Versterkingsplan en de PN/MER gereed zijn in het voorjaar van 2010. Voor de Waddenzeedijk geldt dat de dijk niet over de volle lengte wordt verbeterd, maar dat er enkele dijkvakken over het gehele traject ontwerp zijn van studie.

Beide planstudies worden door Witteveen+Bos, raadgevende ingenieurs b.v., in opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier uitgevoerd.