Saxion Hogescholen
BR>

wo 24 december 2008


1,8 miljoen voor Saxion project 'Modieus Ondernemen'


De opleiding Technische Commerciële Textielkunde van Saxion in Enschede start in
januari 2009 met een gemeentelijke subsidie van 1,8 miljoen euro het project "Modieus ondernemen". Dit project brengt "Smart textiles" en startende creatieve ondernemers bijeen. De "sprong in het diepe", die het starten van een creatieve onderneming vaak is, wordt met dit project een begeleide sprong.

De doelgroep bestaat uit startende ondernemers die een product ontwikkelen of hebben ontwikkeld ten behoeve van de mode- en interieurbranche. Deze jonge ondernemers worden ondersteund vanuit de kennis en ervaringen over ondernemerschap, en vooral vanuit de aanwezige kennis over de combinatie van kunst, techniek en materialen. Het project bundelt ondernemerschaps-, productontwikkeling en materialenkennis en kan daarmee een belangrijke aanvulling zijn voor ondernemers in het creatieve gebied.

Het project is opgezet in nauwe samenwerking met de gemeente Enschede. Saxion kenniscentra "Design & Technologie" en "Innovatief Ondernemen" voeren samen met diverse bedrijven uit de regio het project uit. Het project heeft een looptijd van vier jaar.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Wolters, directeur Academie Toegepaste Kunst en Techniek, telefoon: 053 - 487 12 70.