Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Praktijkhuis Feijenoord: 1e project deelgemeente voor Your World

Zowel kinderen als volwassenen uit de deelgemeente kunnen deelnemen aan activiteiten in het nieuwe Praktijkhuis Feijenoord aan de Oranjeboomstraat 249-251. Jongeren van het Albeda College, locatie Rosestraat, gaan deze activiteiten organiseren.

Vorige week, op woensdag 17 december, opende wethouder Jantine Kriens (Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang) deze unieke voorziening. Voorzitter van het dagelijks bestuur Dagmar Oudshoorn reikte namens deelgemeente Feijenoord en Your World trots twee cheques van 15.000 euro uit. De samenwerking tussen alle deelnemende partners noemde ze als voorbeeld van hoe het moet.

In het Praktijkhuis doen leerlingen praktijkervaring op en buurtbewoners krijgen een gevarieerd programma aangeboden. Hierbij wordt zoveel mogelijk ingespeeld op de behoeften van de mensen uit de omgeving. Ook is er aandacgr voor thema's als 'gezonde voeding' en 'bewegen'.

Komende weken staat het Praktijkhuis helemaal in het teken van Kerst. In 2009 zijn er onder andere activiteiten te verwachten rondom Pasen/voorjaar, sprookjes, de kinderboekenweek en het Suikerfeest. Ook kunnen scholieren er terecht voor huiswerkbegeleiding.

Met het Praktijkhuis Feijenoord wordt invulling gegeven aan het uitgangspunt van het samenwerkingsverband Samen zorgen, Samen leven en Samen werken in Feijenoord (Samen 1 Feijenoord) dat met steun van het Pact op Zuid is gestart. Het is bovendien het eerste project van de deelgemeente Feijenoord voor Your World.

Aan de totstandkoming van het praktijkhuis hebben Woonstad Rotterdam, Your World, deelgemeente Feijenoord, com.wonen, Vestia, Laurens, GGD en Huisartsenpraktijk meegewerkt.

Dagmar Oudshoorn met de cheque

(foto Rob Kamminga)