Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Werkgroep om samenwerking met bewonersorganisaties te verbeteren

De meerderheid in de deelraad wil dat er een werkgroep komt met deelraadsleden, het dagelijks bestuur en bewonersorganisaties om de samenwerkingsrelatie tussen deze partijen te verbeteren. Dat is het resultaat van een interpellatiedebat tijdens de deelraadsvergadering op 18 december. Moties van raadslid George Verhaegen (SP) om opbouwwerkers in principe een werkplek te geven op de locatie van de bewonersorganisatie en om een hoorzitting te organiseren om de ideeën en wensen van de bewonersorganisaties over participatie kregen onvoldoende steun.

Geen reacties

De suggestie voor de werkgroep deed het dagelijks bestuur in schriftelijke antwoorden op vragen van Verhaegen. Hij gaf in het debat aan dat er geen vertrouwen meer is bij de bewonersorganisaties in de volksvertegenwoordiging. Er zijn geen reacties gekomen op een uitnodiging van de raadscommissie voor een hoorzitting. De reden dat hij nú een debat wilde, was dat hij nog vóór de benoeming van een nieuwe bestuurder (later in deze vergadering) wilde weten wat het beleid is van het dagelijks bestuur.

Debat overbodig

PvdA-woordvoerder Marco van Lent erkende dat er een probleem is, maar zag geen reden voor een spoeddebat. Wat mij betreft is dit debat overbodig. Ik denk dat de dagelijks bestuurders die blijven zitten oog hebben voor de situatie. Wel is het goed om uit te zoeken hoe de bewonersorganisaties denken over participatie en de samenwerkingsrelatie met de deelgemeente. Ook voerde hij aan dat de motie over de hoorzitting al eens eerder is ingediend en uitgevoerd. De enige die de moties van Verhaegen nadrukkelijk in een stemverklaring steunde, was Jan Smit (Lijst Smit). Hij drong aan op actie en spijkers met koppen. Ook het CDA, GroenLinks (alleen de motie over de participatie van bewonersorganisaties) en Lijst Goedegebuur steunden de moties van de SP; PvdA en Leefbaar Rotterdam stemden tegen.

Zelfde doel

Dagmar Oudshoorn zei namens het dagelijks bestuur dat de samenwerking met de bewonersorganisaties over de dagelijkse gang van zaken voor 99 % goed gaat. Natuurlijk zijn er geschillen, maar we hoeven het niet altijd voor 100 % eens te zijn. Wat ik constateer in dit debat is dat we allemaal hetzelfde doel hebben: dat de participatie goed geregeld wordt. Ik vind óók dat het beter zou moeten gaan. Vandaar het voorstel om een werkgroep in te stellen.