Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Nog geen advies over sloop Stieltjespleinflat

De deelgemeente komt pas in januari met een advies over de sloop van de Stieltjespleinflat. Een meerderheid van de deelraad steunt portefeuillehouder René Kronenberg, zo bleek in de vergadering van 18 december. Hij gaf aan over dit punt pas een advies te zullen geven aan het gemeentebestuur als rond 10 januari de onderbouwing van de voorgenomen sloop bekend is. Dan zal hij ook de commissie Ruimtelijke Zaken informeren.

Niet zwaarwegend

De SP en GroenLinks dienden in het tweeminutendebat over de Stieltjespleinflat een motie in waarin de raad werd gevraagd uit te spreken dat de flat niet mag worden gesloopt omdat het creëren van zichtlijnen en het significant verbeteren van het Entrepotgebied geen zwaarwegende redenen zijn om de flat te slopen.

Voorbarig

Volgens Marco van Lent (PvdA) was de motie voorbarig. Het politieke proces is gaande. De gemeenteraad heeft kritische vragen gesteld, de wethouder zoekt het uit en komt met een onderbouwing. En de portefeuillehouder wil het later opnieuw in de deelraadscommissie brengen. Ook Henk van Rijn (Leefbaar Rotterdam) noemde de motie voorbarig. De wethouder en de portefeuillehouder zoeken het uit. Ook het CDA stemde tegen de motie, die uiteindelijk met 17 stemmen tegen en 6 stemmen voor (SP, GroenLinks, Lijst Smit en Lijst Goedegebuur) werd afgewezen.