Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Nieuwe bestuurder Mieke van der Graaf benoemd

Mieke van der Graaf (61) is in de deelraadsvergadering van 18 december officieel benoemd als dagelijks bestuurder van de deelgemeente Feijenoord. Daarmee is het bestuur, na het vertrek van Robbert Baruch en Gülami Yesildal, weer compleet. Van der Graaf, die tot 1994 dagelijks bestuurder was in de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, krijgt de portefeuilles Verkeer en Vervoer, Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting en Financiën. Bij de schriftelijke stemming over de benoeming stemden 12 raadsleden voor en 11 tegen.

Nieuwe burgerleden GroenLinks

Jimmy Smet en Jamal el Mahi zijn benoemd als burgerleden voor GroenLinks. Zij vervangen fractievoorzitter Yusuf Tahgiroglu in respectievelijk de commissie Maatschappelijke Zaken en de commissie Bestuurlijke Zaken.

Verschuivingen in commissies

Simon Blanken (Leefbaar Rotterdam) vertrekt uit de commissie Maatschappelijke Zaken en neemt zitting in de commissie Ruimtelijke Zaken. Door het vertrek van Yvonne de Winter en Klaas Dekkers uit de fractie van Leefbaar Rotterdam zijn er nog meer verschuivingen. Beiden sluiten zich aan bij de Lijst Smit. Dekkers gaat van de commissie Ruimtelijke Zaken naar de commissie Maatschappelijke Zaken, waar hij Jan Smit vervangt. Verder trekt Jan Smit zich terug uit de commissie Ruimtelijke Zaken, waar de Lijst Smit nu wordt vertegenwoordigd door Yvonne de Winter. Zij was al lid van die commissie.

Mieke van der Graaf