Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Herontwikkeling locatie Kastanjestraat

gepubliceerd op : 24-12-2008

Het college van B&W heeft de uitgangspunten voor de herontwikkeling van de locatie van de voormalige school TCC Praktijkonderwijs aan de Kastanjestraat opgesteld. De locatie is daarbij aangewezen als pilot voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Bij collectief particulier opdrachtgeverschap ontwikkelen bewoners in groepsverband een woningbouwplan voor eigen gebruik. Zij bepalen zelf met welke partijen het bouwproject wordt uitgevoerd. Daartoe moeten zij zich in een rechtspersoon zonder winstoogmerk organiseren, een bouwkavel verwerven en als opdrachtgever optreden.

Het te ontwikkelen plan moet passen binnen de voor de locatie opgestelde uitgangspunten. De door het college opgestelde uitgangspunten worden begin 2009 in de inspraak gebracht. Tijdens de inspraakperiode organiseert de gemeente een inloopavond met nadere informatie over de uitgangspunten en collectief particulier opdrachtgeverschap. Vervolgens worden de uitgangspunten met de inspraakreacties aan de gemeenteraad voorgelegd voor definitieve vaststelling.