Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Subsidie voor Stichting 55 Jaar Oldenzaals Carnaval

gepubliceerd op : 24-12-2008

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 december 2008 besloten om een eenmalige subsidie van EUR 5.500 euro beschikbaar te stellen in 2009 aan de Stichting 55 Jaar Oldenzaals Carnaval voor het versieren van alle straten in Oldenzaal.

In 2009 viert Oldenzaal voor de 55e keer carnaval. Dit carnaval is vergelijkbaar met het carnaval zoals het gevierd wordt beneden de grote rivieren en is een van de belangrijkste evenementen voor Oldenzaal. Jaarlijks vindt de Grote Twentse Carnavalsoptocht plaats met zo'n 100.000 tot 150.000 bezoekers. Een evenement met grote regionale aantrekkingskracht en uitstraling.
Het 55 jarig bestaan moet natuurlijk samen gevierd worden. De Stichting wil graag dat alle straten van Oldenzaal tijdens het carnaval in de kleuren geel en blauw versierd worden met ballonnen, vlaggetjes en slingers en daar is de gemeente Oldenzaal het helemaal eens. Een origineel initiatief dat naast dat het leuk is ook nog eens de sociale cohesie in de buurt versterkt.

De Stichting zorgt ervoor dat alle spullen om de straat te kunnen versieren, geregeld en uitgegeven worden via een vast coördinatiepunt. Het versieren zullen de burgers zelf moeten doen. Het opruimen is ook, zoals elk huishoudelijk afval, primair de verantwoordelijkheid van de burgers zelf. Over het opruimen zal de Stichting, na goed overleg met de gemeente Oldenzaal, nog nader met de feestvierende Oldenzalers communiceren.