Onderwijsbond CNV


Nieuws

24 december 2008

PvdA wil religieus onderwijs

Categorie: Algemeen nieuws

Scholen moeten volgens PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen buiten reguliere lestijden desgewenst godsdienstonderwijs aanbieden. Foto ANPAMSTERDAM - Om te voorkomen dat kinderen in het weekend belanden op slechte koranscholen waar docenten soms slaan, moeten scholen buiten de reguliere lestijden desgewenst godsdienstonderwijs aanbieden.

Dit schrijft PvdA-partijvoorzitter Lilianne Ploumen in de integratienotitie Verdeeld verleden, gedeelde toekomst. Ze schaart zich daarmee aan de zijde van Ahmed Marcouch, de stadsdeelvoorzitter van Slotervaart. 'Ouders die willen dat hun kinderen islamitisch godsdienstonderwijs volgen, hebben geen alternatief voor de islamistische scholen of orthodoxe weekendschooltjes,' schrijft Ploumen.

Ze stelt dat de integratie belemmerd is door tolerantie die neerkwam op wegkijken. In plaats daarvan moet confrontatie komen. Van 'het inslikken van kritiek op culturen of religies omwille van de tolerantie' mag nooit meer sprake zijn.

In een verwijzing naar de discussie rond Amsterdamse straatcoaches schrijft Ploumen dat mensen die bij de overheid werken, vrouwen de hand moeten schudden. Ze keert zich tegen de afspraak in het regeerakkoord dat ambtenaren mogen weigeren homo's te trouwen.
---