FloraHolland


Aanvoeradvies Marktteams FloraHolland vestiging Bleiswijk loont

FLORAHOLLAND (24 december 2008) - De marktteams van FloraHolland vestiging Bleiswijk hebben hun aanvoerders proactief benaderd over het juiste aanvoermoment van kerstgerelateerde producten op vestiging Bleiswijk. Het advies van de marktteams heeft geleid tot een uitstekende omzet en goede prijsvorming voor aanvoerders van kerstgerelateerde producten.

Arie Bezemer, manager Commerciële Zaken: "Vestiging Bleiswijk onderneemt een aantal activiteiten om het assortiment voor de klok van Bleiswijk verder te optimaliseren. Zo zetten we twee marktteams in die op actieve wijze klanten benaderen om zo de productbehoeften van deze klanten te achterhalen. De marktteams gaan vervolgens gericht op zoek naar aanvoerders die deze behoeften in kunnen vullen. Ook adviseren de marktteams aanvoerders over geschikte aanvoermomenten. Een goed voorbeeld daarvan is de kerst. De piek voor de kerstinkopen lag op een regionale vestiging op de maandag en dinsdag voor de kerst. Bij de exportveilingen viel dit een week eerder."

Vanuit de marktteams is op dit gegeven ingesprongen. Kwekers zijn door de marktteams geadviseerd vooral op de maandag en dinsdag in de week voor kerst aan te voeren op vestiging Bleiswijk en hun producten in de week ervoor af te zetten via de exportveilingen. Het advies van de marktteams heeft op vestiging Bleiswijk geleid tot een uitstekende omzet met dito prijsvorming voor de aanvoerders van kerstgerelateerde producten.

Naast het adviseren van kwekers omtrent het aan te voeren assortiment op Bleiswijk werkt vestiging Bleiswijk ook intensief samen met Groothandelscentrum Terra Bleiswijk en Trends & Trade om klanten op één locatie een compleet pakket te bieden.