Gemeente Bussum

Ontwerp voor speeltuin Heidezicht klaar

De speeltuin Heidezicht heeft zijn toekomstige vorm gekregen. Het college van burgemeester en wethouders heeft het definitieve ontwerp van de speeltuin vast gesteld. Dat houdt in dat het speelthema `Uitdaging' is uitgewerkt, dit thema is door Bussumse inwoners gekozen. In een groene omgeving worden speeltoestellen en speelaanleidingen van hout gerealiseerd. Er komt een horecagebouw dat qua uitstraling en materiaal aansluit bij de groene omgeving. Het gebouw is tevens de entree van de speeltuin.
Tot in de negentiger jaren van de vorige eeuw was op deze locatie al een speeltuin. De plek ligt nu braak. Buurtbewoners vonden dit jammer, er moest weer gespeeld kunnen worden met een ijsje en een kopje koffie. Op verzoek van hen heeft het gemeentebestuur in 2005 besloten dat hier weer een speeltuin moet komen met horeca. Op 8 oktober j.l. is het definitief ontwerp gepresenteerd tijdens een druk bezochte inloopmiddag.

Bij het aanleggen van speeltuin betrok de gemeente al in een vroeg stadium de buurt door middel van een klankbordgroep. De belangrijkste uitkomsten waren dat er een avontuurlijke, groene natuurlijke speeltuin moest komen. Ouders wilden dat er iets gezonds gegeten en gedronken kan worden. Ook aan de veiligheid is gedacht, daarom komt er om de speeltuin een hekwerk, waarbinnen de kinderen veilig kunnen spelen. De buurtbewoners vroegen de gemeente vooral het gebruik van de fiets te stimuleren zodat bezoekers niet met de auto naar de speeltuin komen. Ook komen er voldoende parkeerplekken. Tijdens een inloopmiddag in mei van dit jaar konden de kinderen die er in de toekomst gebruik van maken hun mening geven. Zij kozen voor het thema `Uitdaging'. Al deze wensen zijn in het definitieve ontwerp verwerkt. Op 17 december vroeg het college advies over het ontwerp in de raadscommissie Ruimte. Een aantal van hun aanbevelingen, met name over de locatie, zal het college nog verder uitwerken. Als alles volgens planning verloopt, is op het randje met de hei in Bussum Zuid vanaf de zomer van 2009 een plek voor spelen, groen en horeca.