Gemeente Voorschoten

veilige jaarwisseling

Samen werken aan feestelijke en veilige jaarwisseling

20081218RodeVuurwerkzak9011 Oud en Nieuw moet een feest zijn voor iedereen. Gemeente en politie hebben gezamenlijk maatregelen genomen om de jaarwisseling feestelijk en veilig te laten verlopen. Nieuw is de inzet van videocamera's en de verspreiding van de rode vuurwerkafvalzak.

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag. De campagne Houd Voorschoten Veilig, Oud & Nieuw doen we samen! richt zich op jongeren in de gemeente. De boodschap is: Gedraag je normaal, breng jezelf en anderen niet in gevaar en houd het heel. Doe je dit niet: camera's registreren vervelend gedrag, dus ook de daders van vernielingen. Wie schade veroorzaakt krijgt de rekening gepresenteerd.

Deze dagen hangen overal speciale Voorschoten Veiligposters in de gemeente, in onder meer winkels, in sportkantines en buurthuizen. Jongerenwerk en politie delen flyers uit. Ook hangen er spandoeken langs de weg.

Vuurwerkafval in rode zak
De gemeente heeft plastic rode afvalzakken laten verspreiden onder de inwoners met een begeleidende brief van wethouder van Milieu Bruno van Dunne. De zak is bedoeld om het restafval van vuurwerk in te verzamelen. De volle zak kunt u op vrijdag 2 januari buiten zetten. Het Uitvoerend Bedrijf haalt ze op deze dag op.

Net als overal, vieren we in Voorschoten de jaarwisseling met het afsteken van onder meer vuurpijlen, strijkers en rotjes. Nadat we zijn uitgeknald blijft het afval over. Als dit vuil blijft liggen en nat wordt kan het de veiligheid van weggebruikers in gevaar brengen. Direct alles verzamelen en even opruimen kan ellende voorkomen.

Heeft u de zak niet ontvangen? Heeft u de rode afvalzak niet ontvangen? U kunt er eentje afhalen bij het Servicepunt van het Uitvoerend Bedrijf, Koninklijke Marinelaan 21 in Voorschoten. Kijk ook op www.voorschoten.nl of neem contact op met het Servicepunt van het Uitvoerend Bedrijf. Telefoon: (0800) 235 82 48.

Papier-/glasbakken dicht
De containers voor papier- en glasafval in de gemeente worden afgesloten op oudejaarsdag vanaf 10.00 uur. Na de jaarwisseling wordt de afsluiting weer verwijderd.

Beperkte veegronde op 1 januari
De gemeente veegt op 1 januari de belangrijkste verkeerspunten in de gemeente schoon, maar kan dit niet in iedere straat doen. De rode zak maakt het u makkelijk om vuurwerkafval snel te verwijderen.

Kerstboom ophalen
In de week van 5 t/m 9 januari worden kerstbomen opgehaald. Dit gebeurt op de ophaaldag van het gft afval. De kerstboom kan naast de bak worden gelegd. Het Uitvoerend Bedrijf haalt de bomen apart op.
* 23 december 2008