Gemeente Heemskerk


woensdag, 24 december 2008

Rechter beslist niet over hek Tolpad

De bestuursrechter heeft beslist dat hij niet bevoegd is om een uitspraak te doen over de maatregel die de gemeente Heemskerk op het Tolpad heeft genomen. De rechter heeft aangegeven dat dit een zaak is voor de civiele rechter en niet voor de bestuursrechter. De gemeenteraad van Heemskerk is voorstander van een proef om gedurende vier maanden het Tolpad als deel van de uitgaansroute af te sluiten op vrijdag- en zaterdagavond. De gemeente Uitgeest is het oneens met deze maatregel en is naar de rechter gestapt.

HEEMSKERK -

De rechter heeft woensdagochtend 24 december uitspraak gedaan en aangegeven de bestuursrechter niet de bevoegde instantie is om in deze zaak uitspraak te doen. Hij heeft aangegeven dat het een zaak is waarover de civiele rechter uitspraak dient te doen. Vooralsnog blijft het Tolpad dan ook afgesloten voor alle verkeer tussen 20.00 en 6.00 uur.

Integrale aanpak
Los van deze maatregel werkt het college samen met de gemeente Uitgeest, politie en horeca aan een integrale aanpak van de overlast die sommige jongeren veroorzaken als zij uitgaan in Uitgeest en daarna huiswaarts keren. Met deze integrale aanpak wordt het probleem bij de wortels aangepakt. De afsluiting van het Tolpad is een proef, waarvan de effecten worden gemonitord door verantwoord onderzoek.
---