ISSO


PERSBERICHT Rotterdam,16mei2008

Alle sanitaire kennis in 1 boek: ISSO-instructieboek `Ontwerpen van sanitaire installaties'

Onlangs is het nieuwe ISSO-instructieboek `Ontwerpen van sanitaire installaties' verschenen. Dit instructieboek (een update en uitbreiding van het Handboek Sanitair van Will Scheffer) biedt 600 pagina's unieke kennis en is onmisbaar `gereedschap' voor de professional en de aankomend professional op het gebied van ontwerp en realisatie van sanitaire installaties in de gebouwde omgeving.

Hèt sanitairhandboek van Nederland
De opzet en de inhoud van het instructieboek is tot stand gekomen in samenwerking met specialisten op dit gebied. In de redactiecommissie zijn verschillende marktpartijen als adviseurs, ontwerpers, installateurs en fabrikanten betrokken. Het ISSO-instructieboek `Ontwerpen van sanitaire installaties' heeft de functie van naslagwerk; de gebruiker vindt er alle benodigde gegevens voor ontwerp en uitvoering van de meest voorkomende sanitaire installaties snel in terug. Ook het hoger en middelbaar technisch onderwijs hebben te kennen gegeven gebruik te willen maken van het handboek.

In het handboek worden de volgende installaties behandeld: sanitaire installaties, watervoerende installaties, brandblusinstallaties, en nooddoucheinstallaties. Onder `sanitaire installaties' wordt hier verstaan: `het geheel van werken tussen het leveringspunt van het leidingwater en het afvoerpunt ter plaatse van de perceelgrens van een bouwwerk, inclusief de aan te sluiten toestellen en voorzieningen'.

Dit nieuwe boek beoogt een leidraad te zijn voor het ontwerpen van sanitaire installaties die voldoen aan de moderne eisen van persoonlijke hygiëne, comfort, veiligheid, energiezuinigheid, en duurzaamheid, en aan de relevante voorschriften en randvoorwaarden.

Meer informatie
Het instructieboek kost 180,00 (ex BTW) en is te bestellen via de ISSO-winkel op www.isso.nl. Hier vindt men tevens meer informatie over het instructieboek.