ISSO


PERSBERICHT Rotterdam,16mei2008

Nieuw: ISSO-instructieboek `Montage- en verwerkingsrichtijn Kunststof Leidingsystemen Sanitair'

Onlangs is het nieuwe ISSO-instructieboek `Montage- en verwerkingsrichtijn Kunststof Leidingsystemen Sanitair' verschenen. Dit praktische instructieboek is onmisbaar `gereedschap' voor werkvoorbereiders, installatiemonteurs en andere uitvoerende in de sanitaire techniek. Daarnaast is de publicatie ook te gebruiken als lesboek voor de opleiding van bovengenoemde groep.

Praktisch instructieboek
De opzet en de inhoud van het instructieboek is tot stand gekomen in samenwerking met specialisten op dit gebied. In de redactiecommissie zijn verschillende marktpartijen als adviseurs, ontwerpers, installateurs, fabrikanten en docenten betrokken. Het instructieboek heeft de volgende doelstellingen:
- Het verbeteren van de kwaliteit van nieuw aan te leggen kunststofleidingsystemen voor sanitaire doeleinden;

- Het bevorderen van het gebruik van kunststofleidingen bij de aanleg van sanitaire leidingsystemen;
- Het verhogen van de kennis over de aanleg en het onderhoud van kunststofleidingsystemen.

Toepassingsgebied
Het toepassingsgebied van kunststofleidingen is zeer groot. Daarom hebben we ons in deze publicatie beperkt tot kunststofleidingsystemen voor sanitair (waterleiding en riolering). Ook binnen dat gebied hebben we voor deze publicatie grenzen gesteld:
- Alleen leidingsystemen binnen de perceelsgrens, voor percelen tot maximaal 2000 m2 In de praktijk betekent dit leidingsystemen voor woningen, woongebouwen en kleinere bedrijfsgebouwen.

- Maximale buismiddellijn voor water 110 mm, voor riolering 315 mm.
- Alleen de meest toegepaste buismaterialen voor sanitair, namelijk PVC, PE, PP, PB en de verschillende soorten daarvan.

Het instructieboek heeft de functie van naslagwerk; de gebruiker vindt er alle benodigde gegevens voor de toepassing van kunststofleidingsystemen voor sanitair snel in terug. Ook het technisch onderwijs heeft te kennen gegeven gebruik te maken van het instructieboek. Er is daarom extra aandacht besteed aan de leesbaarheid voor deze doelgroep. De publicatie is vooral gericht op de praktijk. Het theoretische gedeelte beperkt zich tot één hoofdstuk. Kennis van dit hoofdstuk is niet noodzakelijk voor de andere hoofdstukken, maar vergroot wel het inzicht.

Meer informatie
Het instructieboek kost 65,00 en is te bestellen via de ISSO-winkel op www.isso.nl Hier vindt men tevens meer informatie over het instructieboek.