Gemeente Ermelo


Ondergrondse containers in Ermelo

Glas, textiel, blik en drankkartons
Op verschillende locaties in Ermelo worden ondergrondse containers voor de inzameling van glas, kleding, blik en drankkartons geplaatst. Deze ondergrondse containers komen in de plaats van de bovengrondse containers.

Het inzamelen van glas, textiel, blik en drankkartons door middel van de nieuwe ondergrondse containers biedt een aantal voordelen. Zo wordt het straatbeeld sterk verbeterd, de inwerpzuil heeft een kleinere afmeting boven de grond, het inwerpen van glas veroorzaakt minder geluid en de opslagcapaciteit van de containers wordt vergroot. Bovendien zal naar verwachting minder afval rond de ondergrondse containers komen te liggen.

Waar en wanneer komen de ondergrondse containers? De ondergrondse containers komen in principe op dezelfde plekken of in de directe omgeving van de huidige containers.

In eerste instantie worden de containers geplaatst op de volgende locaties in Ermelo:

* Telgterweg 299 ter hoogte van Bakkerij Van Bentum;
* Burgemeester Langmanstraat 2 ter hoogte van de Plusmarkt;
* Leeuwerikstraat 37 ter hoogte van de Plusmarkt;
* Herderlaan 10 ter hoogte van de Boni;

* Wethouder Rikkerslaan 5 ter hoogte van de Versmarkt C. Ruiter;
* Fokko Kortlanglaan / hoek Horsterweg;

* Burgemeester Van Oordtstraat 30 ter hoogte van de Kringloopwinkel;
* Garsterland 4 ter hoogte van de Lidl en
* Hamburgerweg / hoek Kostersland.

Voor andere locaties waar bovengrondse containers staan wordt de mogelijkheid om ondergrondse containers te plaatsen nog verder onderzocht. De al bestaande ondergrondse containers aan de Stationsstraat 94 ter hoogte van de Aldi worden vernieuwd.

De planning was om nog voor feestdagen met het plaatsen van de ondergrondse containers te beginnen. Maar om overlast rond de feestdagen en vernieling aan de containers tijdens de jaarwisseling te voorkomen is de planning bijgesteld. Het plan is nu om in januari 2009 te starten met het plaatsen van de ondergrondse containers.

Voor meer informatie kunt u bellen met de gemeente, tel. 56 72 32.