Politie Groningen

Woensdag 24 december 2008

Provincie Groningen, 24-12-2008

Groningen: aanhouding voor bezit nitraatbommen

De politie heeft dinsdagavond een 26-jarige inwoner van Groningen aangehouden. In de woning van de man aan De Cockstraat werden 100 nitraatbommen aangetroffen. De politie kwam het illegale vuurwerk op het spoor na een tip van een buurtbewoner. De man is aangehouden. Het vuurwerk is in beslag genomen. De Stadjer kon het bureau na verhoor verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man meldt zich na uitzending Opsporing Noord

Een 24-jarige man uit Groningen heeft zich dinsdagmiddag bij de politie gemeld. De man had zichzelf herkend op beelden in het opsporingsprogramma Opsporing Noord. Op woensdag 1oktober had hij in de bank aan de Dierenriemstraat in Groningen een mobiele telefoon van iemand anders weggenomen. De man heeft de telefoon ingeleverd bij de politie. Hij kon na verhoor het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De telefoon gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Groningen: twee mannen aangehouden bij ruzie

De politie heeft dinsdagmiddag twee mannen aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man uit Stadskanaal en een 46-jarige man uit Groningen. Stadswachten hadden het tweetal ruziënd aangetroffen op de Pleiadenlaan in Groningen. Omdat onduidelijk was wat de rol van beide heren was, zijn beiden meegenomen naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat de Kanaalster de Stadjer had geslagen. De Stadjer liep hierdoor neusletsel op en moest naar het ziekenhuis. De Stadjer wordt niet langer als verdachte gezien. Aanleiding voor de ruzie was onenigheid over de snelheid van het verplaatsen van een auto bij het benzinestation. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man rijdt tijdens ontzegging

Een 36-jarige man uit Groningen is dinsdag op de Platinalaan aangehouden voor rijden tijdens een rijontzegging. Agenten zetten zijn auto langs de kant van de weg voor een controle. De Stadjer kon geen rijbewijs overhandigen. Controle van de informatiesystemen wees uit dat de man een volledige rijontzegging had. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: jongen vernielt kunstwerk

De politie heeft een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor het vernielen van een kunstwerk op de Grote Markt. Een opmerkzame getuige zag dat drie jongens het kunstwerk hadden vernield. Hij kon één van hen te pakken krijgen. Hij droeg de jongen over aan agenten. Zij namen hem mee naar het politiebureau en hij werd ingesloten voor onderzoek. Zijn ouders werden ingelicht en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: voetganger op de A7

De politie kreeg dinsdagavond een melding van een automobilist dat er een man op de snelweg liep. Agenten troffen inderdaad een man (leeftijd onbekend) op de A7 richting Hoogezand. De man was op weg naar het AZC in Winschoten. Agenten gaven de man een lift tot de eerstvolgende bushalte.

Groningen: jongens aangehouden voor brandstichting

Twee 16-jarige jongens en een 15-jarige jongen uit Groningen zijn dinsdagavond aangehouden voor brandstichting op het Goudenregenplein. Daar was al eerder die avond brand gesticht, waarna agenten de locatie in de gaten hielden. Korte tijd later sleepte een groepje jongens hout en papier op het plein en staken het in brand. Agenten wisten het drietal in de kraag te vatten. De rest kon ontkomen. Hier wordt nader onderzoek naar gedaan. Na verhoor mochten de jongens weer naar huis, nadat hun ouders op de hoogte waren gebracht. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: jongens vernielen verkeersbord

De politie heeft dinsdagavond twee 15-jarige jongens uit Haren bekeurd. Agenten gingen naar de Mellensteeg in Haren, omdat er vuurwerk afgestoken zou worden. Er werd geen vuurwerk aangetroffen. Wel zagen agenten de twee jongens lopen met een verkeersbord. De jongens krijgen of een geldboete of een verwijzing naar Halt. De ouders van beide jongens zijn door de politie ingelicht. Het verkeersbord is door de agenten meegenomen.

Appingedam: man bekend tanken zonder betalen

De politie heeft dinsdagmiddag een 57-jarige man uit Farmsum gehoord. De man bekende, na confrontatie met beelden, in november twee maal getankt te hebben zonder te betalen. Het tanken gebeurde bij een tankstation in Appingedam. De man zal de schade alsnog moeten vergoeden. De politie maakt proces-verbaal op.

Midwolda: gewonde bij bermongeval

Een 21-jarige automobilist uit Heiligerlee is dinsdagochtend gewond geraakt. De man reed over de Gereweg bij Midwolda. In een moment van onoplettendheid belandde hij in de berm. De bestuurder verloor de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Stadskanaal: zes gestolen fietsen aangetroffen

De politie heeft in een portiek aan de Belgielaan in Stadskanaal zes fietsen aangetroffen die van diefstal afkomstig zijn. De fietsen zijn meegenomen naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek naar de verantwoordelijke voor de fietsdiefstallen.

Wagenborgen: gewonde bij bedrijfsongeval

Een 23-jarige man uit Mussel is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De man was op het dak van een pand aan de Kloosterlaan in Wagenborgen aan het werk. Bij het verlaten van het dak, kwam de man ten val. Hij kwam zes meter lager op zijn rug terecht. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

De Marne: jongetjes met auto te water

Twee broertjes uit De Marne (leeftijd onbekend) zijn dinsdagavond met een auto in het water aan de Haven in Kloosterburen beland. Het tweetal zat samen in de auto en had aan de versnellingspook gezeten. De auto begon te rollen en belandde in de vaart. Beide kinderen kwamen met de schrik vrij. De auto is afgesleept.

Stadskanaal: agressieve man aangehouden

De politie heeft dinsdagavond een 18-jarige man uit Drouwenermond aangehouden. De man had zich in een horecagelegenheid in de Hoofdstraat in Stadskanaal agressief gedragen. Hij wilde met andere bezoekers op de vuist. Een 17-jarige jongeman uit Gasselternijveen kreeg daadwerkelijk een vuistslag in het gezicht. Hij liep hierdoor een blauw oog op. De gealarmeerde politie kon de 18-jarige aanhouden. Ook bij zijn aanhouding bleef de man opstandig. Hij is geboeid overgebracht naar het cellencomplex. Daar is hij ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum: aanhouding na doorrijden

De politie heeft dinsdagnacht een 29-jarige Stadjer aangehouden. De man wordt ervan verdacht de plaats van een ongeval te hebben verlaten. Hij zou op de Noorderweg in Marum rechtdoor hebben gereden troffen agenten een zwaar beschadigde auto aan. Verderop liepen de bestuurder en zijn bijrijder. De bestuurder is aangehouden. Hij bleek bovendien onder invloed van 1,6 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De man mocht na verhoor het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: man wil AZC niet verlaten

Agenten hebben dinsdagavond een 21-jarige man uit Dronten aangehouden. Hij was het terrein van het AZC op gegaan, maar daar mocht hij niet komen. Hij wilde niet weggaan, waarna de hulp van de politie werd ingeroepen. De Drontenaar bleek dronken. Hij werd gevorderd het terrein te verlaten, maar dat weigerde hij nog steeds. Vervolgens beledigde hij de agenten. Hierop werd de man aangehouden, maar hij verzette zich zo tegen zijn aanhouding dat hij naar de grond gebracht moest worden. Hij werd in de boeien naar het cellencomplex gebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op Eerste Kerstdag verschijnen geen reguliere persberichten. De meest belangrijke incidenten worden meegenomen in de berichten van Tweede Kerstdag.