Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.00 uur

Utrecht, 24-12-2008

Verdachte situatie (Vervolg persbericht 22 december) NIEUWEGEIN Op maandag 22 december werd een persbericht geplaatst over 7 personen welke uit een pand kwamen aan de Hildo Kropstraat en vervolgens op straat bleven staan. Bij de agenten waren deze personen ambtshalve bekend en zij wilden hen controleren. Bij het zien van de agenten renden deze personen hard weg maar twee personen uit IJsselstein en Utrecht konden alsnog worden achterhaald. De man uit IJsselstein vond het nodig de agent de bedreigen en beledigen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor belediging. De man uit Utrecht had voor zover bekend geen strafbare feiten gepleegd en kon gaan.

In het persbericht van 22 december staat dat het pand waar de personen uit kwamen een drugspand is, maar daar is echter niets van gebleken en derhalve dus niet juist gefomuleerd.

Aanrijding in Vianen

VIANEN Dinsdagmiddag heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden op de Helsdingse Achterweg in Vianen.

Een 90-jarige man uit Hagestein verleende met zijn brommobiel geen voorrang aan een personenauto. Hij raakte met zijn voorkant de auto. Door de botsing verloor de brommobiel zijn benzinetank, die leegliep op het wegdek. Hierdoor moest de brandweer ter plekke komen, om de weg weer schoon te spuiten.

Rijden op gestolen fiets

NIEUWEGEIN De politie heeft dinsdagmiddag een jongen aangehouden voor het rijden op een gestolen fiets.

Tijdens het surveilleren zagen agenten een 17-jarige jongen uit Nieuwegein op een fiets rijden met een doorgezaagd slot. Hij kon zich niet legitimeren, en is daarom aangehouden. De fiets bleek in maart gestolen te zijn.