Politie Utrecht

Persbericht Rijn&Venen, 12.00 uur

Utrecht, 24-12-2008

Snelheidsduivel op de A2

MAARSSEN De politie heeft op dinsdag 23 december een man van de weg gehaald op de A2.

De man passeerde een controlepunt van de politie ter hoogte van knooppunt Oudenrijn met een snelheid boven de 180 km/u, waar 100 km/u toegestaan is. De 42-jarige bestuurder uit Tilburg werd meegenomen naar het bureau. Na correcties reed de man 67 km/u te hard, hiervan is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Waarschuwing voor insluiper

WOERDEN De politie constateert een toename van insluipingen in de gemeente Woerden. In een aantal gevallen waren de bewoners thuis en zag de insluiper toch kans om goederen weg te nemen.

Dinsdag 22 december zat een 39-jarige bewoonster in de woning toen er plotseling, een voor haar onbekende, man in de kamer stond. Deze man was via de openstaande achterdeur de woning binnengegaan. Bij het zien van de bewoonster sloeg de insluiper op de vlucht.

Het gaat om een blanke man tussen de 20 en 30 jaar, 170/175 cm lang met een slank postuur. Hij heeft kort donkerblond haar.

Advies

De politie adviseert om extra alert te zijn op verdachte situaties zoals het aantreffen van voor u onbekende personen in de brandgang. In dergelijke gevallen belt u 112 en zijn wij snel ter plaatse. Daarnaast adviseren wij u ramen en deuren op slot te doen, zelfs als u thuis bent. Politieagenten surveilleren momenteel extra in uw wijk en met uw hulp hopen wij binnenkort de insluiper aan te houden.