Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Leerwerkproject Wonen en Werken in de Wijk

24 december 2008

Achmed Baâdoud, wethouder Werk en Inkomen in Osdorp, roept zijn collega bestuurders in Nieuw West op meer aandacht te geven aan het leerwerkproject Wonen en Werken in de Wijk. Het project is een innovatief scholing- en arbeidstoeleidingsproject voor jongeren in Nieuw West die uitvallen in het regulier onderwijs. Inmiddels zijn acht jongeren aan het werk en staan er twaalf op de wachtlijst. "Mijn oproep aan de stadsdelen van Nieuw West is meer opdrachten aan het project te gunnen. Deze jongeren verdienen een kans en een toekomst", aldus Baâdoud.

Het leerwerkproject Wonen en Werken in de Wijk is begin dit jaar gestart in samenwerking met de woningbouwcorporatie Ymere. Het doel van het project is beroepsvorming in de praktijk voor jongeren die in het regulier onderwijs zijn uitgevallen. Direct werk en praktijk scholing zorgt dat deze jongeren een opstap hebben naar toekomstig werk. Het zijn jongeren die van wanten weten en hun handen uit de mouwen steken.

Stadsdelen, semi-overheid en de commerciële organisaties kunnen opdrachten gunnen aan de projectorganisatie. Wethouder Baâdoud roept de buurstadsdelen op om ook meer opdrachten te verlenen aan de het leerwerkbedrijf. "Het project is een uitstekend initiatief, met de inzet van onszelf, als stadsdelen, dragen we bij aan de toekomst van deze jongeren. Ik vind ook dat we zelf het goede voorbeeld moeten geven. Wij geloven in de potenties van deze jongeren, dan moeten wij ook voor specifieke taken de opdrachten bij het leerwerkbedrijf wegzetten".

Met zijn brief wil Baâdoud benadrukken dat het aantal opdrachten achterblijft bij de verwachtingen en vraagt aan de stadsdelen Slotervaart, Geuzenveld Slotermeer en Bos en Lommer om zich binnen de eigen organisatie sterk te maken voor Wonen en Werken in de Wijk.