Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Prijzenregen sluit sprookjesplein af

Het sprookjesplein op het Afrikaanderplein is dinsdagavond 23 december feestelijk afgesloten. Na een week volop genieten van sprookjesvoorstellingen, workshops, verhalenvertellers, schaatsen en sferen uit 1001 nacht is de betovering verbroken en ligt het Afrikaanderplein er weer rustig bij. Ook praten de bomen niet meer tegen elkaar en het sprookje van Amina en de wonderlamp op het plein is alleen nog te beluisteren op CD.

Weekend Winter Efteling
Tijdens de week van het sprookjesplein is er een prijsvraag uitgeschreven. Op de etalages van de deelnemende winkeliers had Ivy Jugooa, kunstenares uit de Afrikaanderwijk, sprookjes uit verschillende culturen op de ramen geschilderd. Deelnemers moesten de namen van 10 winkeliers en 10 sprookjesfiguren goed raden om kans te maken op de hoofdprijs. Iaila Kannouh uit Rotterdam is de gelukkige winnaar en kan nog langer genieten van een sprookjesachtige omgeving tijdens een geheel verzorgde weekend Winter Efteling voor 4 personen. Uit handen van Sander van Beurden, gebiedsmanager deelgemeente Feijenoord, heeft hij symbolisch zijn prijs ontvangen. Ook Bella Tsjerysjava, winnares van een meisjesfiets en Salona Yahyaoui, winnares van een kindercrossfiets, kregen hun prijs op het Afrikaanderplein overhandigd. Naast de 2e en 3e prijs waren er nog meer prijzen, die eveneens beschikbaar zijn gesteld door de deelnemende winkeliers aan de Pretorialaan en Paul Krugerstraat.

Programma 2009
De pleinregisseurs van het Afrikaanderplein, Chantal Nap en Leo van Gerven, zijn al volop bezig met de voorbereiding van activiteiten voor het nieuwe jaar. Zij werken er samen met bewoners, ondernemers en instellingen aan om van het Afrikaanderplein het bruisend hart van de wijk te maken. Op de maandagenda die op 50 locaties door de wijk hangt, kunnen geĂŻnteresseerden volgen wat er te doen is op het plein. Ook staat iedere maand de kalender op de website www.afrikaanderplein.nl


1e prijs Weekend Efteling, Iaila Kannouh
2e prijs Meisjesfiets (Prof Bikes Mega), Bella Tsjerysjava

3e prijs Kindercrossfiets (Alblas rijwielzaak), Salona Yahyaoui

4e prijs Aquarium (Pretoria Dierenzaak), Jayda & Saphira Eaisaauiyen

5 t/m 10 Spellen (Mons Kadoshop) en kerstfiguren (De Verfmenger)

Prijsuitreiking

Bron: Lieke Fortuin