Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 24-12-2008

Winkeldief trekt mes

TILBURG: Een 22-jarige supermarktmedewerker werd dinsdagavond 23 december verwond door een winkeldief. Het incident vond rond 21.15 uur plaats bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg.

Het slachtoffer constateerde dat een winkeldief twee flessen sterke drank probeerde te stelen. Tijdens de confrontatie trok de dader een mes, waarmee hij zwaaiende bewegingen maakte. De medewerker werd geraakt aan zijn voorhoofd en borst. De verdachte sloeg daarna op de vlucht, waarbij hij achtervolgd werd door personeelsleden van de supermarkt. In de Schutsboomhof vluchtte de dader een woning binnen. Vermoedelijk is hij meteen via de achterdeur weer ontkomen. Toen politieagenten met een politiehond de woning doorzochten werd namelijk niemand mee aangetroffen.

Het gaat vermoedelijk om een man met een donkere huidskleur van circa 30 / 35 jaar oud. Hij had kort zwart kroeshaar en een pokdalig gezicht. Hij was gekleed in een zwart bomberjack.
Het slachtoffer is door de politie naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn (lichte) verwondingen is behandeld. Daarna deed hij aangifte. De politie is meteen met een opsporingsonderzoek gestart naar de nog onbekende dader.

Drie fietsendieven op heterdaad gepakt

TILBURG: De politie arresteerde dinsdagavond 23 december drie
minderjarigen op verdenking van diefstal van fietsen.Het trio checkte rond 23.30 uur op de Schouwburgring de aldaar gestalde fietsen of ze wel of niet op slot stonden. Aan de hand van het signalement dat de melder opgaf traceerde de politie het drietal. Ze hadden twee fietsen bij zich. Van een van de tweewielers was het slot verbroken en was geen sleutel voorhanden. De fiets was 'gevonden' , zo verklaarden de verdachten. Even later kwam de rechtmatige eigenaar van de fiets aanlopen. Hij herkende direct zijn fiets, die kort tevoren was gestolen op het Pieter Vreedeplein. De verdachten een 13-jarige en twee 14 jarige jongens zijn allemaal afkomstig uit Tilburg. Uit onderzoek bleek dat de tweede fiets vermoedelijk niet gestolen was.

Knul probeert op oneerlijke manier extra zakcentje los te krijgen

TILBURG: Een 15-jarige jongen uit Tilburg krijgt proces-verbaal voor poging tot oplichting.
De knul ging langs de deuren met een vals visitekaartje en wenste de mensen fijne feestdagen. Hij deed zich daarbij voor als de bezorger van een nieuwskrantje en hoopte op die manier een fooitje los te krijgen. Hij werd dinsdagavond 23 december gearresteerd, nadat mensen in de Hoefstraat argwaan kregen en de politie informeerden.

Politie waarschuwt voor het afsteken van strijkers

TILBURG: De politie betrapte een vroege vuurwerkafsteker. De 15-jarige jongen stak dinsdagmiddag 23 december zogenaamde strijkers af langs de Dongensekanaaldijk.
Hij kreeg voor straf een verwijzing naar Bureau Halt. Het vuurwerk is in beslag genomen. Strijkers zijn in Nederland verboden vanwege de grote knalkracht en omdat het onduidelijk is wanneer een strijker klapt. Aan zon strijker zit namelijk geen lont. Dit verboden vuurwerk wordt aangestreken, net als een lucifer en het is maar afwachten op welk moment de klap komt.

Nog even alle vuurwerktips op een rijtje:

Koop alleen legaal vuurwerk bij officieel erkende verkooppunten. Dit jaar mag dat op maandag 29 december, dinsdag 30 december en woensdag 31 december.
De minimum leeftijd om vuurwerk te kopen is 16 jaar.
Maak nooit zelf vuurwerk! Meestal explodeert dit onverwacht en op het verkeerde moment. Laat het maken van vuurwerk aan de experts over. Vuurwerk nooit bundelen of uit elkaar halen! Experimenteren met vuurwerk is levensgevaarlijk!
Bewaar vuurwerk op een droge en koele plaats! Buiten het bereik van kinderen houden en nooit in een broek- of jaszak bewaren of vervoeren.

Lees de gebruiksaanwijzing! Zodat vooraf bekend is hoe het vuurwerk veilig wordt afgestoken.
De minimum leeftijd om vuurwerk te kopen is 16 jaar.
Vuurwerk mag worden afgestoken tussen woensdag 31 december 2008 vanaf 10.00 uur (s-ochtends) en donderdag 1 januari 2009 tot uiterlijk 02.00 uur ('s-nachts).
Houdt altijd rekening met anderen. Dus niet in de buurt van bijv. ziekenhuis, bejaardencentrum, huisdieren en groepen mensen.

Laatst gewijzigd 24-12-2008 13:14 | © Regio Midden en West Brabant |