ABVAKABO FNV

`De or en de Wsw-raad: zorg ervoor dat je betrokken bent!'

Sinds 1 januari 2008 hebben SW-medewerkers meer mogelijkheden gekregen om invloed uit te oefenen op het Wsw-beleid. Met de wetswijziging is de medewerker meer centraal gezet, door onder andere cliëntenparticipatie in te voeren. Gemeenten dienen cliëntenraden de zogenaamde Wsw-raden, op te richten. Onderwerpen zoals visievorming op `werken naar vermogen' en het wachtlijstbeheer moeten gemeenten voor advies aan de Wsw-raad voorleggen. Ondernemingsraden van SW-bedrijven hebben ook tot taak beleid te beïnvloeden, maar dan gericht op het beleid binnen het SW-bedrijf. Wsw-raden en ondernemingsraden vullen elkaar dus goed aan en kunnen door samen te werken hun werknemersinvloed laten toenemen.

ABVAKABO FNV ziet hier een mooie kans voor de toekomst liggen. Daarom organiseert de vakbond een themabijeenkomst op 28 januari 2009. Centraal staat de achtergrond en werkwijze van de Wsw-raad, het benutten van kansen om als OR betrokken te raken en de landelijke actualiteit.

Lees meer over de bijeenkomst en het programma in de uitnodiging. 24-12-2008, Sociale werkvoorziening | Meer over: sociale