Ingezonden persbericht

3FM Serious Request 2008 opbrengst: 5.637.937 euro

Totale opbrengst 3 Glazen Huizen is 9.418.961 euro

3FM Serious Request 2008 beleefde zojuist zijn zinderende finale. Groot was de spanning op het moment dat 3FM dj´s Coen Swijnenberg, Giel Beelen en Paul Rabbering het Glazen Huis uitkwamen en het totaal ingezamelde bedrag bekend werd. Zes dagen lang, van 19 tot en met 24 december, maakten deze 3 dj's 24 uur per dag radio vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda, zonder te eten maar gesteund door een enthousiast publiek in Breda. Het doel; zoveel mogelijk aandacht vragen en geld ophalen voor de vluchtelingenhulp van het Rode Kruis is bereikt.

Voor 3FM Serious Request vragen luisteraars tegen betaling hun favoriete platen aan of bieden op unieke veilingitems via de 3FM Serious Request veiling en dragen zo bij aan de inzameling voor het Rode Kruis. Mede hierdoor en door de gigantische hoeveelheid initiatieven in het land, is een recordbedrag opgehaald: 3.137.937. Zoals beloofd, deed de Nederlandse regering hier 2,5 miljoen euro bovenop. Hiermee komt de eindstand op 5.637.937 euro.

Florent Luyckx, zendermanager 3FM, haalde de 3 dj's uit het Glazen Huis en overhandigde Giel, Paul en Coen de cheque. De dj's gaven deze door aan Floortje Dessing; de ambassadeur van het Rode Kruis.

Internationaal

Dit jaar stond er van 13 tot en met 19 december ook een Glazen Huis in het Zweedse Malmö. De dj´s van het publieke radiostations P3(radio) en SVT (televisie) brachten een bedrag van 277.778 euro bijeen met de Zweedse versie van Serious Request Musikhjalpen.

Studio Brussel zamelde met de Vlaamse variant 'Music for Life' een bedrag in van 3.503.246 euro. Een nieuw record voor België.

Ghetto Radio Serious Request heeft zijn ambitie om het probleem van de vluchtelingen op de kaart te zetten helemaal bereikt. In Kenia werd geen geld ingezameld.

Alle acties bij elkaar leidden tot een totaalbedrag van 9.418.961 euro voor de vluchtelingenhulp van het Rode Kruis.

Acties in het land

3FM dj Gerard Ekdom reisde door Nederland om zoveel mogelijk handen te schudden. Voor iedere hand ontving hij 1 euro van zijn sponsor. Hij haalt een bedrag op van 50.000 euro. Zijn collega Timur Perlin is 19 december zonder geld en vervoer gedropt in Malmö. Hij trok liftend van vluchtelingenkamp naar vluchtelingenkamp via het Glazen Huis in Gent naar Breda. Hij moest zich elke avond voor 22.00 uur melden in zijn kamp en dat leverde geld op voor de actie. Eén maal haalde hij zijn bestemming niet. Luisteraars konden hem sponsoren voor 2,50 euro per nacht. Op 24 december meldde Timur zich voor 20.00 uur op het podium in Breda. Hiermee kwam het totaal bedrag wat hij inzamelde op 29.768 euro.
Michiel Veenstra reed door het land met de Surprise Truck. Tegen een betaling van 10 euro konden bezoekers korte tijd doorbrengen met de mystery guest in de wagen. Alle initiatieven rond de Surprise Truck leveren de actie 110.230 euro op.

Top Serious Request

Vanaf 24 december 20.00 uur zendt 3FM de Top Serious Request uit met de meest aangevraagde nummers uit 3FM Serious Request. 24 uur per dag de favoriete platen van de 3FM luisteraars tot 30 december 21.00 uur. De lijst is te bekijken op www.3fm.nl.

Een vluchteling is nergens zonder jouw hulp

In 2008 vraagt 3FM Serious Request aandacht voor hulp aan vluchtelingen. Door de vele rampen en conflicten die overal ter wereld in omvang en aantal toenemen, neemt ook het aantal vluchtelingen toe. Het resultaat: 36 miljoen vluchtelingen wereldwijd. Zonder hulp hebben ze geen eten, geen dak boven hun hoofd, geen toegang tot water of medische zorg. Het Rode Kruis helpt vluchtelingen wereldwijd met een veilig onderkomen, voedsel, medische hulp, schoon drinkwater. Ook zorgt het Rode Kruis ervoor dat mensen een nieuw bestaan kunnen opbouwen als ze terug naar huis gaan. De organisatie voorziet de bevolking van bouwmaterialen om verwoeste woongebieden weer leefbaar te maken. Het Rode Kruis kan als neutrale organisatie hulp verlenen in gebieden die voor andere organisaties niet toegankelijk zijn en zo de meest kwetsbare mensen bereiken. Waar ook ter wereld, het Rode Kruis helpt direct.

3FM Serious Request

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2007 bracht de actie 5.249.466 euro op voor schoon drinkwater. Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in voor vluchtelinghulp. Direct storten kan op giro 22744 onder vermelding van Serious Request.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl