PvdA Rotterdam


PvdA tevreden over aanpak kwaliteit islamitisch onderwijs

Wo 24 Dec 2008

De PvdA-fractie is tevreden over de aanpak van de wethouder om de kwaliteit van het islamitisch onderwijs te verbeteren. De PvdA had op
17 november schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van een artikel in de telegraaf, waarin werd gemeld dat bijna de helft van de islamitische basisscholen de leerlingen slechte lessen krijgen voorgeschoteld.
Volgens de telegraaf maakten bovendien heel veel schoolbesturen (86 procent) zich schuldig aan financieel wanbeheer. Ouders en kinderen staan hierbij vaak machteloos, omdat de schoolbesturen geen inspraak dulden. De helft van de scholen heeft medezeggenschap niet geregeld. Daarop heeft de PvdA-fractie om duidelijkheid gevraagd over de kwaliteit van het islamitisch onderwijs in Rotterdam. De uitkomst vind de PvdA verontrustend, maar de fractie heeft vertrouwen in de wijze waarop de wethouder de problemen aanpakt. Twee van de vijf scholen staan namelijk als zeer zwak te boek. Een van die twee scholen is de IBN Ghaldoun. Uit de beantwoording van de schriftelijke vragen blijkt dat een hoog percentage zwak onderwijs geeft. Ook bij sommige niet-islamitische scholen slecht onderwijs wordt gegeven, maar het percentage ligt daar lager. Wij zijn dan blij om te horen dat het schoolbestuur ION van de andere zwakke school goed samenwerkt met de gemeente om de kwaliteit te verbeteren en dat er nu eindelijk een verbeterplan ingediend gaat worden door de IBN Ghaldoun.