Hilarisch anders Kerstcircus

24 t/m 28 december Rijnhal Arnhem

01/11/2008 15:37

Hagen Events B.V.

Het Zwitserse Cirque Bouffon vormt de basis van het vernieuwde Wereldsterrencircus. 'Spectaculair, geestig, adembenemend', onvoorspelbaar. Het zijn enkele kreten die op dit theatrale circus van toepassing zijn. Overal in Europa zorgen zij voor uitverkochte zalen en tenten.

Het Wereldsterrencircus slaat als eerste van alle kerstcircussen van Nederland een nieuwe weg in. Geen traditioneel circus met verschillende 'losse' acts maar een prachtig vernieuwende totaalvoorstelling met indrukwekkende live muziek en zang. Met als resultaat een verrassend anders, mooi, groots maar toch intiem en ontzettend geestig circus.

Bouffon krijgt van al haar bezoekers overweldigende reacties. Zelfs mensen die niet van circus houden worden betoverd door de hilarisch andere voorstellingen van Cirque Bouffon.

Hilarisch anders

Humor is de basis van het circusverhaal dat Bouffon je gaat vertellen. De beste artiesten ter wereld vertonen hun bijzondere kunsten in de wervelende voorstelling.

Acrobatiek, trapeze en trampoline. In de voorstelling van Bouffon komt alles op het hoogste niveau voorbij. De meewerkende artiesten zijn afkomstig uit heel Europa en behoren tot de wereldtop.

Cirque Bouffon

Het innovatieve concept van het artistieke theater Cirque Bouffon integreert Europese circus kunsten en verbindt dit met eigentijds toneelspel en visuele kunsten.

Zeer specifiek en artistiek werk wordt vermengd met traditionele elementen uit het circus zoals humor, muziek, theater, dans en moderne media technieken. Tijdens de voorstelling belandt het publiek in een vertederend en hilarisch anders verhaal met prachtige acts. Het publiek wordt meegenomen in Bouffons betovering.

Het verhaal:

De man op de maan, die niet kan slapen, luistert stiekem vanuit de hoogte naar verleidelijke geluiden van de cellospeler. Met verbazingwekkende fysieke kunsten draait hij zichzelf luchtig om zijn eigen as. Boul volgt iedere beweging in zijn grote bol. De muziek zwelt aan, de krantenproppen bewegen, een stem wordt hoorbaar en verschillende lichaamsdelen steken uit de berg met krantenpapier. De relatie tussen de acteurs, artiesten en muzikanten wordt langzaam versterkt en zichtbaar.

In de Rijnhal, die gehuld is in warme kerstsferen, zal de specifieke wereld van Cirque Bouffon worden getoond aan het publiek. Het intrigerende decor wordt gevormd door een grote berg krantenpapier en eigenaardige stalen constructies. Het contact met de bezoekers zal continu worden opgezocht zodat ze een onderdeel vormen van de show.

Bouffons (letterlijk: nar) zijn bizarre vreemdelingen die leven op de rand van de samenleving. De bedelaars en vrijdenkende mensen van deze tijd. Zij brengen hun boodschap en plezier in het spel over op het publiek, met een klein beetje ironie.

Cirque Bouffon slaat een brug tussen traditionele en moderne circuswaarden. Door middel van provocatieve elementen brengt men het publiek in verrukking met prachtige fysieke hoogstandjes. Alles begeleid door speciaal gecomponeerde live muziek met balkan en jazz invloeden.

Cirque Bouffon is in 1999 opgericht door Frederic "Boul" Zipperlin. Frederic, voormalig lid van het Canadese Cirque du Soleil, streeft met zijn Cirque Bouffon op zijn eigen wijze artistiek theater na, gebaseerd op het "Nouveau Cirque". Ondanks grote bekendheid in Frankrijk is het "Nouveau Cirque" veel minder bekend in Noord-Europa. In Frankrijk heeft deze stroming zich de afgelopen 10 jaar ontwikkeld en wereldwijd respect opgebouwd voor haar pioniers rol en unieke artistieke kwaliteiten. Het "Nouveau Cirque" durft te breken met het traditionele circus. Niet meer verschillende acts die elkaar opvolgen, maar theatrale optredens die in elkaar overvloeien met circus elementen, moderne technieken, dans en muziek.

Nieuwe generaties artiesten van circusscholen en hoge scholen voor de moderne kunst vormen een deel van de groep artiesten binnen Cirque Bouffon, waardoor nieuwe ontwikkelingen en stromingen worden verwerkt in de producties van Cirque Bouffon. Samen met locale artiesten wordt een platform gecreëerd waarop verschillende disciplines samen komen om elkaar te verrijken.

Data:

25 en 26 december - 12.00 en 15.00 uur

27 december - 15.00 en 20.00 uur

28 december - 12.00 en 15.00 uur

Voor informatie over het Wereldsterrencircus: kijk op de website www.wereldsterrencircus.nl of bel met 026 - 363 78 33

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssuport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.kerstcircusarnhem.nl