Raad van State


woensdag 24 december 2008
10.15 uur
Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.


11.00 uur
Zitting over de bouwvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Epe heeft verleend voor een openbaar toiletgebouw aan de Torenstraat in Vaassen. Pizzeria Mama Mia kwam eerder tegen de bouwvergunning in beroep bij de rechtbank in Zutphen. Die verklaarde het beroep gegrond, omdat het college volgens haar niet bevoegd was de vrijstelling te verlenen. De rechtbank vindt dat een openbaar toilet niet past binnen de omschrijving "openbare nutsvoorziening" op grond waarvan de gemeente vrijstelling kan verlenen. Het college is het daar niet mee eens en komt in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200802627/1)

12.00 uur

Zitting over de melding die het college van burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe heeft aanvaard voor verandering van recreatiepark De Horrebieter aan de Jannes Brugginkweg in Hoogersmilde. De melding maakt de uitbreiding van het park met tien villa's mogelijk. Een inwoner van Zoetermeer, die eigenaar is van een huis op dat park, is het niet eens met die uitbreiding en komt in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hij vreest dat er te veel bos wordt gekapt om de uitbreiding mogelijk te maken. (zaaknummer 200804122/1)