Gemeente Eersel


Donk en Domineespad vanaf januari afgesloten

In de eerste week van het nieuwe jaar starten de wegwerkzaamheden aan de Donk en het Domineespad in Duizel. Gedurende ruim 2 maanden worden er op deze locatie uiteenlopende kleine en grotere aanpassingen uitgevoerd.

Tussen de Kleine Beerze en de Berkvenseweg wordt een deel van het riool gerenoveerd. Het stuk rijbaan wat nu nog uit klinkers bestaat wordt vervangen door asfalt. Vanaf de komgrens (ongeveer vanaf de Oude Kerkstraat) tot de kruising met de Weege zal een vrijliggend fietspad worden gemaakt.

Het fietspad komt aan de noordoostzijde van de weg te liggen en zal worden gemaakt van een halfverharding. De rijbaan wordt voorzien van nieuwe markering en op de kruisingen met de zijstraten komen plateaudrempels. Na het afronden van het werk zal de snelheid op dit deel van de Donk en Domineespad 60 km per uur worden.

De werkzaamheden zullen ongeveer 2 á 3 maanden gaan duren. Gedurende een groot deel van de werkzaamheden zal de rijbaan afgesloten zijn voor alle doorgaande verkeer met uitzondering van (brom)fietsers. Het verkeer zal omgeleid worden via de Meerstraat - Akkerstraat - Groenstraat - Hoef - Dukesvoort en Den Aard v.v. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Kiggen/WML uit Limburg.

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Marco Flaman van de afdeling Ruimtelijk Beheer, bereikbaar via het centrale telefoonnummer 0497-531300.