Politie Zeeland


---


O-2462-2008 Dodelijk ongeval A58
Omstreeks 21.48 uur gisteravond heeft een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de A58 bij Goes.
Het ongeval vond plaats op de rechterrijbaan, in de richting van Vlissingen. Het is niet bekend waardoor het ongeluk is ontstaan. Een 19-jarige man uit de gemeente Borsele reed in zijn auto over de A58 en raakte door onbekende oorzaak van de weg. Zijn auto kwam tussen bosschages tot stilstand. Het slachtoffer bleek bekneld te zitten. Hij is door de brandweer uit de auto bevrijd en direct hierop gereanimeerd. Het slachtoffer is echter op de plaats van het ongeval overleden. De auto van de man is weggesleept en zal worden onderzocht door de technische verkeersrecherche. Door het ongeluk is de A58 enige tijd afgesloten geweest.

W-2463-2008 Vijf jongen aangehouden wegens vernieling
Vannacht omstreeks 00.33 uur kwam er een melding binnen bij de Zeeuwse politie dat er vijf jongens auto's aan het vernielen waren op het Damplein in Middelburg.
Agenten troffen de vijf aan en constateerden dat er van een aantal geparkeerde auto's spiegels waren omgebogen. Een getuige wees de vijf aan als zijnde de daders van de vernieling. Alle jongens werden aangehouden en zijn verhoord op het bureau. Uit hun verklaringen bleek dat drie van de vijf de autospiegels hadden omgebogen, maar dat dit niet 'fataal' was geweest voor de spiegels. Zodoende kregen de jongens ( afkomstig uit Roosendaal, Middelburg en Den Haag en tussen 16 en 18 jaar oud ) een bekeuring voor baldadigheid.

O-2464-2008 Brand gesticht in caravan
Vannacht omstreeks 01.28 uur is brand ontstaan in een caravan die op de oprit van een woning in Kruiningen stond.
Door de brand is ook schade ontstaan aan een personenauto en de woning aan de Hansweertsestraatweg. De brand is vermoedelijk ontstaan door vuurwerk dat is afgestoken in de buurt van de caravan. De technische recherche gaat onderzoek doen naar het ontstaan van de brand. Een schadebedrag is nog niet bekend.

W-2465-2008 Gokkast vernield
Bij een inbraak in een horecapand aan de Nieuwe Kerkgang in Middelburg is een gokkast vernield.
De dader(s) heeft/hebben een deur vernield om het pand binnen te komen. Er is op dit moment nog niet bekend wat er uit de zaak is weggenomen.

W-2466-2008 Aanrijding met letsel, Middelburg
Op de Walcherseweg in Middelburg heeft gisteravond omstreeks 22.05 uur een aanrijding plaatsgevonden waarbij één persoon met letsel naar het ziekenhuis is overgebracht.
Door nog onbekende oorzaak raakte een personenauto, bestuurd door een 20-jarige Middelburger, van de weg. Een getuige verklaarde aan de politie dat de betrokken auto tegen een andere auto was aangereden. De andere auto is niet aangetroffen en ook later heeft zich niemand gemeld. De bestuurder is met een hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis. Zijn bijrijdster, een 17-jarig meisje uit de gemeente Veere, kwam met de schrik vrij. Door de Zeeuwse politie wordt de toedracht van het ongeluk nog verder onderzocht.